Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan tehetnék szert műtárgyi...

Hogyan tehetnék szert műtárgyismeretre?

Figyelt kérdés
A családomban többen hódolnak a műtárgygyűjtés szenvedélyének és én is szeretném ezt a szép hagyományt folytatni, viszont mielőtt belekezdenék, jó lenne használható szintre fejlesztenem az ezzel kapcsolatos tudásomat. A történelemről sokmindent tudok, a műtárgyismerettel kapcsolatban lenne szükségem tanácsra. Olyan témák érdekelnének ezen belül, mint a műtárgyak gondozása, restaurálás, a tároláshoz szükséges hőmérséklet és páratartalom, eredeti-hamisítvány megkülönböztetése (gondolok itt például arra, hogy honnan tudom, hogy a tárgy, amit bolhapiacon találok, az értékes-e, vagy csak valami ócska másolat), stb. A családban akik komolyabb szinten űzik ezt a hobbit, azokkal nem vagyok olyan bensőséges kapcsolatban, hogy agyon faggassam őket, van, aki örökölte, de nem ért hozzá különösebben, van, aki tudja, hogy egyedi és értékes darab de nem tudja megmagyarázni, miért stb. Szóval így magánúton szeretném elsajátítani az alapokat, de a fenti válaszokra a művészettörténeti könyvek már kevesek, ezzel kapcsolatos tanfolyamokra meg nincs igény a környéken, így nem is tudok járni ilyesmire. Valaki tudna nekem segíteni? Internetes link, használható irodalom, bármilyen cím jöhet. Nagyon köszönöm.

2017. márc. 1. 00:46
 1/5 anonim ***** válasza:
egyetemen, művészettörténet és/vagy muzeológia szakokon érdeklődnék...
2017. márc. 1. 12:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Művészettörténet nem indul itthon, csak mesterképzésen :/
2017. márc. 1. 12:57
 3/5 anonim ***** válasza:

művészettörténet+1.

Azért nem találtad meg, mert alapaszak szintjén a szabad bölcsészet egyik szakirányaként van jelen, oda kéne felvételizned.

Ha a kérdést egy hónappal korábban tetted volna fel, akkor még az idei felvételi időszak előtt megvilágosodtál volna, és szeptemberben már kezdhetnél :) Már ha már végeztél a középiskolával, és nem tizedikesként kérdezed ezt.

2017. márc. 3. 21:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Már régen végeztem, de ez nem akadálya a továbbtanulásnak :) köszönöm
2017. márc. 6. 20:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha csak gyűjteni szeretnél, akkor autodidakta módon is továbbképezheted magad. Az interneten rengeteg hasznos dolognak utána lehet olvasni, illetve ezen kívül nagy szerepe van a tapasztalati úton történő tanulásnak. járni kell a galériákat, piacokat, beszélgetni sokat más emberekkel, gyűjtőkkel, aztán egyszer csak össze áll majd a kép.
2020. szept. 15. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!