Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Odd Nerdrum festményeit miért...

Odd Nerdrum festményeit miért tartják giccsnek?

Figyelt kérdés

2017. febr. 4. 21:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a festőre. Nem vagyok esztéta, ezért nem tudok válaszolni. Viszont, ahogy olvastam, Ő maga tartja giccsnek saját festészetét, erre mások legfeljebb rámondják az áment. Sok hozzá hasonló, nagyon jókezű festő létezik tökéletes technikai tudás birtokában, miközben képtelenek saját nézőpontot kialakítani és jelen esetben valóban, mintha Rembrandt vagy más klasszikus és akadémikus stílusban dolgozó festő szemén át látná a világot, ami alapvetően a régmúlt és szinte semmi köze a jelenhez, lényegében utánérzés. De hasonló jellemző az irodalomban a lektűrnek nevezett alkotásokra is, amelyek romantikus/szentimentális stílusban alapvetően az érzelmekre és könnyzacskókra ható előadásmódban megremegtetik a női szíveket.
2017. febr. 4. 21:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Ő maga jellemezte így magát: "figuratív giccses festő vagyok". Hasonlít a frissen alakuló beat-zenekarokhoz: zenélni még nem tudnak, ezért figyelemfelhívó, talányos neveket találnak ki maguknak.

Festeni ugyan nem tud, de Svédországba menekültek a szülei, ott született akkor, amikor Norvégiában a náci csapatok állomásoztak. Ez teszi őt nemzeti hőssé, vagyis ebből meg lehet élni...

2017. febr. 4. 23:29
 3/3 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy fiatalon a szakma tartotta őt giccs festőnek, amit sértésnek vett, később dacból magára aggatta. Azt értem, hogy régi modorban patinás hatással fest, ami meg is felelhetne a giccs kritériumainak, bár szerintem ez összetettebb kellene legyen. Miért mondod, hogy nem tud festeni?
2017. febr. 5. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!