Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Elefánt vagy gorilla festménye...

Elefánt vagy gorilla festményeit lehet e műveszetnek nevezni?

Figyelt kérdés

Müvészzet def: minden alkotó célú EMBERI

igyekezet.

2016. dec. 21. 07:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert nem alkotó célú. Csak az emberi elme képes alkotni, az állatok ösztöne nem. Megtaníthatjuk bizonyos reflexszerű mozdulatokra, melyek pl. festésnek tűnnek, de azt a jutalomfalatért csinálják, és fel sem fogják, mit tesznek.
2016. dec. 21. 09:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A definíció sem jó. Hosszú és bonyolult lenne kifejteni, most csak annyit: a művészet ihletből forrásozik, az ihlet az emberek sajátja.
2016. dec. 21. 09:49
 3/12 Ylyria ***** válasza:
Szerintem sem, de nem azért amiért az elöttem szólok szerint. Én úgy gondolom, hogy egy óvodás firkája sem művészet, a gyerek csak élvezi, hogy fog egy színes rúdat és ahol végighuzza ottmarad a nyoma. Szerintem ugyanezt élvezik az elefántok, majmok stb.
2016. dec. 21. 10:54
 4/12 anonim ***** válasza:

Az állatok képesek a művészetre... bizonyos szinten.

Van pl. olyan kutya, amelyik a játékait rendezi minden nap másféle szabályos rendbe (és néha átrendezi utána, ha nem elégedett).

Lehet, hogy a festésük is valami hasonló elven működik.

Az meg, hogy ez művészet-e, vagy csak gyerekjáték... na, ez jó kérdés.

2016. dec. 21. 13:19
 5/12 anonim ***** válasza:
73%

Az első két válaszírótól megkérdezném, hogy honnan tudja azt, amit leírt? Mert hogy arról semmiféle értékelhető felmérés, tanulmány nem született eddig soha, hogy az állatok mennyire fogják fel azt, vannak tudatában annak, amit tesznek, vagy hogy rendelkeznek-e ihlettel vagy sem.

Az egy dolog, hogy az átlagemberek többségének így kényelmes gondolni a dologra, de ettől még ez egyáltalán nem biztos, hogy így is van.

Majd ha egyszer valaki meghatározza, hogy agyi folyamatok szintjén pontosan mit is jelent az ihlet, illetve a cselekmények felfogása, azt követően lehet arról véleményt nyilvánítani, hogy ez jelen van-e az egyes állfajoknál vagy sem, és ha igen, akkor milyen mértékben. De addig ezek nem mások, mint a saját felsőbbrendűségi érzéseinkből eredő, de valójában alap nélküli kijelentések annak érdekében, hogy megnyugtassuk magunkat, ennyivel is többek vagyunk az állatoknál.

2016. dec. 21. 13:33
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Ezt a terapeutádal egyeztesd. Kérdésre is válaszolsz vagy csak trollkodsz és levadászod a válaszolókat?

Ha szerinted Te egyenrangú vagy az állatokkal akkor legyen úgy, én nem fogok vitatkozni. Én felsőbbrendű vagyok az állatoknál, de annyira nem izgat a kérdés. Javaslom, hogy ne csak természettudományos irányba kutass, hamarabb célba érsz. A művészet definíciója miatt pedig pereld a világot:) Üdv

2016. dec. 21. 16:23
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Tisztelt 5-ös vaddisznó! Ja, nem valószínű ember lehetsz, mert az állatok NEM tudnak emberi SZÓVAL élni.

Foglalkozom az ihlettel, az intuícióval, és művészettel is.

Nem fogom most itt a gyakorin kifejteni.

Ennyit csak: Az ember ember, az állat állat, a növény növény, az ásvány ásvány. El lehet gondolkodni kezdő lépésként a tudatállapotok hierarchiáján. "Hogy megnyugtassuk magunkat."

2016. dec. 21. 17:50
 8/12 anonim ***** válasza:

"az állatok NEM tudnak emberi SZÓVAL élni."

Nagy vonalakban tényleg nem, de azért vannak saját szavaik.

Azt tudtad, hogy pl. minden delfinnek saját neve van?

Nincs olyan óriási különbség.

2016. dec. 21. 22:08
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Az elefánté tuti nem. A gorilla már érdekesebb. Ha a gorilla mondjuk barlangrajz féle szinten megjelenítene valamit több alkalommal és kicsit másképp önszántából , nem pedig másolna valami előre betanult dolgot ,akkor érdekes lenne.
2016. dec. 21. 22:13
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Nagyszerű, a papagáj meg be is mutatkozik, hogy Pityuka vagyoooook! az állatok okosak, jól kommunikálnak, a hangadásuk pedig reflexből ered és utánzás. Nem tudnak hazudni, elhallgatni, sejtetni, új, soha nem volt szöveget teremteni, verset írni.

Óriási a különbség, ontológiai a különbség

- a bennünk ajándékba kapott Logosz a különbség - a potencialitás, hogy megtanuljunk az anyanyelvet - és az isteni ihlet révén megszülethessen Arany János Toldi trilógiája. A Logosz inkarnálódása - melynek áldott ünnepét most tartjuk- tulajdonképp minden eredeti, új, IHLETETT mondatnál megtörténik.

"Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,

Még zöldel a nyárfa az ablak előtt,

De látod amottan a téli világot?

Már hó takará el a bérci tetőt."

Értelme van, csodálatos ritmusa van, szép - műalkotás. Áthatja a világ világossága.

Mindenkinek áldott Karácsonyt kívánok!

2016. dec. 21. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!