Szerintetek ha a graffiti művészetként élne a köztudatban és sok épületen lenne valamilyen szép, igényes, vicces vagy elgondolkodtató falfirka, akkor jobb lenne a kedvünk? (több lent)
Vagy esetleg épülhetne tematikára az egész, akár egy cégér, egy utazásiroda, esetleg nyelviskola falán lehetne egy ilyen: [link]
Egy festékbolt vagy építkezési áruház falán ilyen: [link]
Vagy egyszerűen csak ilyenek lennének a házak:
Ha igényes egy graffiti és van jelentése, akár egy idézet vagy kép formájában én nem tartom vandalizmusnak, de vajon jó lenne -e, ha a falak több mint felén lenne valami kreálmány?
Vagy nem, mert
- ebben pont az a jó, hogy ritka, de ha találsz akkor nagyon üt
- vagy csak szimplán nagy mennyiségben már zavaró lenne?
Köszönöm előre is a válaszokat :)
Plusz írnátok kort? Hogy látható legyen, hogy függ -e a kortól a graffitikhez való viszonyulás.
Lemaradt, hogy nem csak graffiti technikára gondolok kifejezetten, hanem bármilyen falfestékre.
Tehát pl. ezek a srácok nem festékszóróval, hanem hagyományos módon festenek:
Szerintem nem lenne rossz, ha lennének erre a célra kijelölt épületek, illetve egy-két a fenti példákhoz hasonló megbízás. Lehetne több legális graffiti fal, mint pl a Filatorigátnál. Nem tudom mennyi lenne a túl sok.
20N
A szép, igényes graffitivel szerintem nincs baj, nekem tetszenek az ilyesmik mint amit elsőnek linkeltél.
21/f
Sokkal érdekesebbek lennének a városaink, ráadásul az a valószínű, hogy a fiatal graffitisek kezdetben nagyon kedvező áron vállalnának megbízásokat.
Sosem a művészi igényű graffitik miatt ellenszenvesek az emberek, hanem az igénytelen taggerek miatt. Egyedül a vicces feliratokat szeretem, az ocsmány tageket pusztító alpáriságnak tartom. A képek jöhetnének, bár nyilván cakk akkor, ha nem megy át giccsparádéba. Pédául a zászlós kép már ennek a határát súrolja.
Talán éppen azért "firka" és nem művészet, amilyen a gyakorlatban.
Előbb vannak a dolgok tulajdonságai, azután az elnevezésük.
Nem feltétlen kell az önkifejezést elfojtani csak azért, mert megrendelésre dolgozol. Egyenértékű is lehet a szabad kézzel, ha rugalmas a megrendelő.
Persze, nem mondom, hogy a kettő kizárja egymást. Csak nem biztos, hogy mindig teljesíthető az ilyen kívánság, hogy "fess valami vidámat"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!