Vennétek ilyen lámpát?
Egy ismerősöm tervezte. Ez csak egy első montázs, ami alapján inspirálódott.
A luxus piacra szánja, így akaratlanul is bele kell vinnie valami giccses vonalat.
Nem vennék - ne haragudj, de szerintem borzalmas.
Meg aztán ezt a mondatot sem értem:
"A luxus piacra szánja, így akaratlanul is bele kell vinnie valami giccses vonalat."
A giccs szó jelentése pont ellentétes a luxus piaccal:
"A giccs a művészetek eszközeit használó, a művészet látszatát keltő, többnyire kereskedelmi természetű és célú alkotás.
A giccs egyszerű érzelmi, gondolati sablonokat, kliséket közvetítő termék, a konzumkultúra része, a közhelyesség, sztereotípiák halmozása, túlzások, szinesztézia (hatás többféle érzékre), az elvárásoknak való megfelelés eszközeivel hat. Jellemző rá az eredetiség és különösség hiánya. Az élet minden területén előfordulhat, az esztétika foglalkozik vele, de nem művészeti kategória, nem rossz, hibás vagy dilettáns alkotás, nem antiművészet, vagy avantgárd (bár ez utóbbiak nyíltan merítenek belőle[1]). Lételeme a fogyasztás, célja a fogyasztói igények tömeges kielégítése a befogadó érzelmi és gondolati kiszolgáltatottságának kihasználásával."
Kiemelem az egyik legfontosabb mondatot:
"Lételeme a fogyasztás, célja a fogyasztói igények tömeges kielégítése "
A luxus piacnál éppen hogy pont nem a tömeges igény kielégítéséről beszélünk. Ráadásul én ebben semmi luxust nem látok.
Szépnek szép, de ez nem egy átlagos családi házba való. Ezt leginkább egy díszterembe tudnám elképzelni ahol hasonló stílusú tárgyak vannak javarészt.
Nekem tetszik, de nem kellene semmiképp sem, mert ha esetleg lenne is egy luxusházam akkor sem tudnám ezt elképzelni.
Én még a második képből sem tudom kihámozni, hogy mi is lehet ez, hogyan nézhet ki valójában. Azzal, hogy az előző, csíkos háttér helyett egy természetfilmszerű képkockát raktál be háttérnek, semmit nem javult a felismerhetősége ennek a dolognak.
Mik azok a vízszintesen barázdált nagy fehér valamik, amikbe félig bele vannak ágyazódva azok a hatalmas gyémántformájú másik valamik? És hogyan kapcsolódnak ezek a fura dolgok azokhoz a hosszú, üvegszerű felcsavarodásokhoz, amik szőlőkacsokra emlékeztetnek? Ez nekem nagyon zavaros, semmiféle lámpaformát nem tudok kinézni belőle, akárhogy meresztem a szemem, pedig már vagy 10 perce vizslatom a képet, nagyítva is, messzebbről is, már forgattam is.
(A második hátterét adó, gázlómadár az erdőben képkocka is fura, a gázlómadarak soha nem mennek erdőbe, de ez már tényleg nem a kérdéshez tartozik.)
Erről leginkább Pistike jut eszembe, aki akkorát akart fingani, hogy beszart.
Utolsó.
Lenne kedved ezt az egészet felolvasni a kiállításmegnyitómon majd?
:D
Amúgy pont az a célom, hogy ne legyen értelmezhető, mert amint értelmezhető, az ember agya elraktározza és onnan már nem is érdekes.
#9: Természetesen, bármikor! Szépen, artikuláltan tudok beszélni, és jól is hangsúlyozok, mennyi lesz a jutalékom? :D
Értem én, hogy gőzgép, na de mi hajtja? :) Szóval oké, hogy különlegesnek szánod, de amíg nem is nagyon lehet kivenni, rájönni, hogy mi is akar ez lenni, addig ne várd, hogy túl nagy sikere legyen. Ha nem írod le hogy lámpa (pontosabban tippem szerint csillár), akkor már szerintem kb. a 4. oldal óta menne a találgatás, hogy mit is ábrázolhat a kép tulajdonképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!