Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Elképzelhető, hogy szándékosan...

Elképzelhető, hogy szándékosan "égettek ki" a művészeti egyetemen?

Figyelt kérdés

Max pontszámmal vettek fel egy neves művészeti egyetemre, de miután felvettek sem éreztem úgy, hogy közéjük tartozom, sőt, amit másnak (főleg a gazdag befolyásos diákoknak) lehetett azért engem kitagadtak.

Végül arra buzdítottak, hogy halasszak évet, pénzbüntetést is kaptam, kurzusokról tiltottak ki, most meg gyakorlatilag mint a fejbevágott hal csak vegetálok két éve és nem tudom mit tegyek, egyáltalán visszamenjek-e ebbe a közegbe, vagy szakítsak meg minden kapcsolatot velük és kezdjek el magam tervezni?

A probléma az, hogy amíg az egyetemi felvételik előtt szívesen terveztem, addig most valahogy mintha szándékosan vezették volna le idáig a dolgot, úgy érzem semmire sem vagyok képes és félek publikálni. Amíg eddig egy meleg támogató baráti kört éreztem (képzeletben, mert valójában az egyetem nem olyan amilyennek mutatja magát) most azt érzem, hogy bármelyik pillanatban lejáratnának a hátam mögött vagy feljelentenének csak azért mert túl sokat tudok.

Volt is rá példa, hogy friss ismerősöm lett az egyetemről, aki egy eseményen ismertem meg és pár nap múlva letiltott, miután utánajártam miért történhetett kiderült, hogy elég csúnya álhírek és pletykák terjednek rólam az intézményben és a tanárok úgy emlegetnek mint egy szardarabot.

Pedig soha semmit nem tettem egyébként ellenük.

2016. nov. 29. 11:03
1 2
 11/17 Molyember ***** válasza:
Miért kaptál pénzbüntetést?
2016. nov. 29. 14:35
 12/17 A kérdező kommentje:

Molyember, azért mert azokat a kurzusokat amikre azt mondták, hogy "ne is menjek el" meg nem volt hajlandó a tanár megmondani hol tartja, hogy direkt lefárasszon (komolyan volt ilyen) végül tényleg nem mentem el, aztán be sem jártam az egyetemre mert mi értelme úgy elvégezni, hogy az egyik tárgyról arra megy el az energia, hogy nyomozok, hogy vajon a szivatós tanár hol tartja titokban az óráit (szakkonzultáció volt) amire nem enged el, és úgy döntöttem inkább akkor hagyom az egész félévet.

Aztán hiába próbáltam utólag passziválni már nem engedték meg és 150 ezret kell fizetnem, hogy folytathassam. + elveszett a félévem is.

Akkormég, hozzáteszem, hogy végül az egyébként előző félévben jogosan megszerzett krediteket (SEMMIT) sem ismerték el hiába vizsgáztam le pedig a titkárságtól 5x megkérdeztem és azt mondták ez úgy szokott menni h elismerik ha levizsgáztam, aztán miután feltették az elismert kreditjeimet délutánra már le is lett törölve. Gondolom megkérdezték valamelyik nagyfejet, hogy nekem szabad-e és hát a kutyának nem szabad gondolom.... szóval letörölték nekem.

Nem itt nem rosszindulat meg ilyenek vannak hanem gyakorlatilag baj. És az ami rosszindulat, meg szivatás, meg gyűlölködés, azzal már az egész ország át van itatva lassan, de főleg az ilyen kis belterjes álegyetemi körök. (mert azért ismerjük el, hogy a magyar egyetemek közül csak néhány az ami európai szinten elismerhető, talán a BME és a SOTE)

2016. nov. 29. 15:14
 13/17 A kérdező kommentje:
De egy művészeti egyetem semmiképp. Ez ilyen harrypotter önképzőkör, de semmiképp sem egyetem.
2016. nov. 29. 15:15
 14/17 A kérdező kommentje:
Legalábbis egy rendes egyetemen nincs a tanároknak arra energiájuk, hogy a saját másokra vetített démonaikat kergessék. Ez gyalázat.
2016. nov. 29. 15:15
 15/17 anonim ***** válasza:

Először is, rohadtul nem nyelvtannáciskodából, de a meleg támogató baráti kör mondatba nem árt egy vessző...

Én egyébként annyit javaslok neked, de ezt nagyon komolyan, hogy olvasd el Julia Camerontól A művész útja c. könyvet.

2016. nov. 29. 23:30
 16/17 ~Cino~ válasza:
Bocsi, de engem kajak lefizettek, szóval, az az egyetem, ahova te jársz (aminek a nevét amúgy nem írtad le, szóval nem tudom, hogy melyik) fizetett le engem, hogy bérkommentelő legyek napi 3 műszakban, úgyhogy én a helyedben félnék, mert hamarosan jön a kövi csekk :DDDDDDDD
2016. dec. 18. 10:28
 17/17 anonim válasza:
És mi van veled? Meg tudtad csinálni? Hát nem kellett volna engedned hogy levakarjanak az órákról. A kreditek, a hivatalos részek fontosak aztán a többibe bele kellett volna tojni hogy mennyire le akartak nyomni. De kíváncsi vagyok hogy mi lett veled???
2023. jún. 26. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!