Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Színházakban lehet fényképezni...

Színházakban lehet fényképezni, ha nem az előadást fotóznám?

Figyelt kérdés
Hanem pl. az épületet vagy magamat. :) Esetleg egy üres színpadot, még mielőtt elkezdődne az előadás?
2016. nov. 23. 15:36
 1/9 anonim ***** válasza:
66%

Belül csak engedély birtokában. Nézőként a belsejében nem fotózhat sem épületbelsőt, sem más nézőket, sem színpadképet.

A mobilba épített kamerák korában persze ezt megteszik emberek. Idegenek kellemetlenkedhetnek, perelhetnek.

Az utcára azt mondanám, hogy persze, de sajtóban dolgozóként tudom, a google-ból is le akarják perelni az ismert épületek építészeit, köztéri műalkotásokat stb., mert hogy szerzői jog.

De nem fognak börtönbe csukni egyelőre, ha lefotózol egy színházat. Talán.

2016. nov. 23. 15:54
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
a színházi előadást nem, az épület belső terét lehet fényképezni, 60 képet csináltam a gyönyörű Operaház belső tereiről a szünetben- internetre feltenni csak olyat,ahol nem felismerhetőek az arcok
2016. nov. 23. 16:25
 3/9 anonim ***** válasza:
35%

Még sehol nem láttam kiírva, hogy ne lehetne szünetekben/előadás előtt fényképezni, látok is mindig embereket, akik összevissza fotózgatnak, senki nem szólt rájuk soha.

Be is szokták mondani, hogy az előadásokról hang- és képfelvételt készíteni tilos, gondolom ha a színházról se lehetne, akkor azt mondanák be.

2016. nov. 23. 18:26
 4/9 anonim ***** válasza:
63%
Hol él az első válaszoló? :D Persze, hogy lehet, én is szoktam, a többi ember 90%-a is szokott :) Egészen nyugodtan fotózhatsz bármit, kivéve az előadást.
2016. nov. 24. 15:09
 5/9 anonim ***** válasza:
90%

# 4

Az, hogy te szoktál, az nem azt jelenti, hogy szabad is. A színházban te vendég vagy, nem a te tulajdonod és nem is közterület. Tehát a házigazda engedélye nélkül nem fotózhatsz. Más kérdés, hogy van ahol szólnak érte, van ahol nem.

2016. nov. 24. 19:34
 6/9 anonim ***** válasza:
77%
Kedves utolsó! :) #4-es vagyok. Látszik, hogy nem nagyon szoktál ilyen helyeken megfordulni. A színházakban igen is lehet fotózni, sőt, van olyan színház is, ahol ilyen kis falat is kihelyeznek, kivágva benne az emberek fejét, hogy amögé is beállhatsz és leFOTÓZKODHATSZ :) Ennyi erővel az utcán sem fotózhatsz, mert nem a te tulajdonod :)
2016. nov. 25. 21:36
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, s a hivatásommal jár, tudjam, mit és hogyan lehet fotózni. Nem tréfából írtam. Valahogy az is elkerüli a figyelmeteket, hogy a gyakorlatot is írtam, nem csak a jogszerűt. Ami nem ugyanaz.
2016. nov. 25. 22:07
 8/9 anonim ***** válasza:
56%

Igaz kisvárosi vagyok és egy kisterem van berendezve városi színháznak, de ott soha nem volt még kiírva, hogy tilos fotózni. Mivel nem csak színdarabokat szoktak ott előadni, hanem más előadásokat is, pl az általános iskolásoknak városi szintű pályakezdési tájékoztatót, stb. Így voltam már ott sokszor és mindig voltak ott fotósok, meg diákok is akik fotóztak.

De egyébként, ha bizonytalan vagy, akkor szokott lenni porta és ott megtudod kérdeni, hogy szabad-e fényképezni vagy sem.

2016. nov. 27. 15:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Az előadáson csak akkor fényképezhetsz, ha a színház hivatalos fotósa vagy.
2020. jan. 2. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!