Ókori görögök miért tartották fontosnak a színjátszást?
Találtam egy mondatot ami erre tér rá viszont lenne ezzel kapcsolatban is kérdésem: az akkori emberek gondolatait a dráma tudta leginkább kifejezni mivel akkor már demokrácia volt.
A demokrácia hogyan a drámára ,milyen kapcsolatban vannak?
Az akkori világ szemlélet Athénban előtèrbe helyezte a lelki dolgokat. Akkoriban a fiolzófia volt a legfontosabb. Tekintve, hogy a filozófusok tanítottak és megtudták tanítani a demokráciában való érvényesülést.
A filozófusok mellett a drámaírók és költők kiemelt szerepet kaptak a társadalomban, ők voltak a kor pop sztárjai. A drámák ahogyan a filozófia is a kor problémáival is foglalkozott. Hasonlóan ahogy ma is visszaadták a társadalom problèmáit mint egy tükör. Gyakorlatilag az ismerd meg önmagad jelszó mögè tartozott ez is. A demokrácia leginkább lehetővé tette és támogatta.
Én úgy tanultam, hogy azért, mert akkoriban nem volt tv, rádió, stb, és kellett valami ami elgondolkodtatja az akkori társadalmat.
És ezt nagyon fontosnak tartották ezért az állam a szegényebb rétegnek ki is fizette sokszor a belépőjegyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!