Vannak még errefelé olyan egyedek, akik szeretik a klasszikus zenét? Ha igen, nektek kik a kedvenc zeneszerzőitek és darabjaitok tőlük?
Figyelt kérdés
2016. okt. 21. 22:08
1/7 anonim válasza:
Beethoven, Liszt, Bach meg pár Mozart és Verdi darab; Wagner zenéjét is szívesen hallgatom (nem csak a Walkürre gondolok).
2/7 anonim válasza:
Holdfényszonáta, szimfóniák Beethoventől, Magyar rapszódiák Liszttől, Bach orgonaművei és hegedűre írt darabjai -ezeket nem sorolom fel, bő a választék :)
#1 voltam
3/7 anonim válasza:
Carl Orff - Carmina Burana (nem csak a zenemű, hanem az egész gyűjtemény)
4/7 anonim válasza:
A felsoroltak mindegyike tetszik, meg még egy csomó másik. Például Scarlatti, Bartók, Muszorgszkij, Sosztakovics, csak hogy szélesítsem a palettát én is pár névvel.
5/7 anonim válasza:
Elég sokat hallgatok klasszikus zenét, de általában feltörekvő fiatalokat, akiknek gyűjtő oldalakon találom meg a zenéit, a legtöbbet nem tudom névről. A híresebbek közül Ludovico Einaudit, Yirumát és Thomas Bergersent szeretem még kiemelten.
7/7 anonim válasza:
Paganini Iszonyatosan szenzációs, az egíyik kedvencem
Bachot is imádom,
Wieniawski Concertoi, polonései brilliánsak, mutatok példát https://www.youtube.com/watch?v=IH9p1jiUinM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!