Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Fényképek alapján lehet-e...

Fényképek alapján lehet-e lábfejről szobrot csinálni?

Figyelt kérdés

Sajnos én nem vagyok tehetséges művész, de érdekelne, hogy akad-e szobrász, aki elvállal egy furcsa munkát.

Lábfetisiszta vagyok és egy volt barátom lábfeje nagyon tetszik. Sajnos, mivel összevesztünk, nem tartjuk a kapcsolatot, így élőben nem áll rendelkezésre, de több irányból és szögből lefényképeztem a kis tappancsát. Nem tudom, hogy ilyenek alapján 3D-modellezhető-e a lábfej. A fotókon látszik az ujjak görbülete, egymáshoz viszonyított méreteik stb stb.

2016. okt. 5. 15:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezt most ugye a humor kategóriába szántad?

De különben elvileg lehet ilyen csinálni. Léteznek olyan szoftverek, amik a fényképek alapján megcsinálják a 3D-s képet. Sőt, a 3D-s kép alapján némi robotikával elkészíthető maga a szobor is, többféle technikával, öntvényként, faragványként, bárhogy.

Az, hogy manuálisan megcsinálja valaki fénykép alapján, az is lehetséges, mindössze művészi tehetség és technikai tudás kell hozzá.

2016. okt. 5. 17:10
 2/2 anonim ***** válasza:
Természetesen meg lehet csinálni (vannak kifejezetten erre a célra szoftverek, Autodesk 123D például), de biztos vagyok benne, hogy nem fotóztad le annyi szögből, hogy abból épkézláb modellt összerakjon neked automatikusan egy szoftver. Marad a manuális modellezés, az meg jóval drágább mulatság lesz.
2016. okt. 5. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!