Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ti megértettétek Jókai Mór...

Ti megértettétek Jókai Mór írását?

Figyelt kérdés
A napokban olvastam el vagy pontosabban bele olvastam a Kőszívű ember fiai című könyvbe. Az eredeti vàltozat van meg ami kb. 506 oldalas. Úgy gondoltam,hogy egy hétvége alatt kiolvasom,de amikor belekezdtem én teljesen ledöbbentem. Lehet én vagyok ilyen buta,de én semmit sem értettem az első 20 oldalból. A rövidített változatot ajánlanátok vagy inkább próbáljam még egy kicsit olvasni aztán hátha rájövök? Előre is köszönöm a válaszokat. :)
2016. szept. 2. 16:44
1 2
 11/19 anonim válasza:
51%
Nyugi, amikor nekem volt kötelező (14 évesen) énis nagyon utáltam...
2016. szept. 2. 18:42
 12/19 anonim válasza:
Nem tudom, hány éves vagy, de ez messze egy túl komoly és lassú könyv egy átlagos gyereknek.
2016. szept. 2. 18:45
 13/19 anonim válasza:
Nem tudom, hány éves vagy, de ez messze egy túl komoly és lassú könyv egy átlagos gyereknek. Szóval szerintem nem benned van a hiba.
2016. szept. 2. 18:45
 14/19 anonim válasza:
Hopsz. Úgy látszik írás közben egyszer elküldte. Sry
2016. szept. 2. 18:46
 15/19 anonim ***** válasza:

Jókainál valóban vannak kicsit vontatottabb részek, de ezeken nem kell fennakadni, nyugodtan át lehet siklani felettük, és érthető lesz a történet.

Ezeket a szakaszokat leszámítva Jókai még mindig a könnyebben olvasható írók közé tartozik, és a Kőszívű ember fiai pedig a többi Jókai-regényhez képest az olvasmányosabbak között van.

Különösen, ha összevetjük a középiskolák kötelező olvasmányaival, úgyhogy már csak emiatt is érdemes Jókaival bemelegíteni. :)

2016. szept. 2. 19:05
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Kedvet kaptam a kömyvhöz. :)
2016. szept. 2. 20:12
 17/19 anonim ***** válasza:

Én nem akarok kekeckedi, csak válaszolok a kérdésre: sosem értettem, mi olyan iszonyat nehéz Jókai nyelvében. Nekünk 7.-ben kellett olvasni a kőszivűt, én csak azért nem szerettem, mert még töriből nem tartottunk akkor ott, és lusta voltam pár dolognak utánanézni, és már értettem pl. hogy Richárd most mit csinált a csatában.

De csomó tök jó regénye van: Arany ember, egy magyar nábob stb. sosem értettem, mi olyan baromi nehéz benne.

2016. szept. 4. 12:15
 18/19 anonim ***** válasza:
*nem értettem
2016. szept. 4. 12:17
 19/19 anonim ***** válasza:
Most én leszek itt a népszerűtlen, gonosz alak, de igen, én értettem anno, és sosem értettem, mi oylan nehéz benne. A Kőszívűt 12-13 évesen, az aranyembert 17 évesen, az Egy magyar nábobot 22 évesen olvastam.
2016. szept. 27. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!