Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ti megértettétek Jókai Mór...

Ti megértettétek Jókai Mór írását?

Figyelt kérdés
A napokban olvastam el vagy pontosabban bele olvastam a Kőszívű ember fiai című könyvbe. Az eredeti vàltozat van meg ami kb. 506 oldalas. Úgy gondoltam,hogy egy hétvége alatt kiolvasom,de amikor belekezdtem én teljesen ledöbbentem. Lehet én vagyok ilyen buta,de én semmit sem értettem az első 20 oldalból. A rövidített változatot ajánlanátok vagy inkább próbáljam még egy kicsit olvasni aztán hátha rájövök? Előre is köszönöm a válaszokat. :)
2016. szept. 2. 16:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Nwem tudom, hány éves vagy, de amikor nekünk kötelező volt, én iszonyúan untam... Érteni éppenséggel értettem, azt hiszem, mit ne értettem volna? Nagyon olvasott gyerek voltam (bár Jókainál azért 50 oldalas magyarázó szövegek szoktak lenni, rengeteg idegen és sokak számára ismeretlen szót használ, bár ez a regény talán pont nem olyan sokat, mint egyes más művei).

Nem tudom, milyen egy rövidített változat, de biztos nem jó, az írók nem véletlenül írják úgy a műveket, ahogy. Az elolvasásuk több, mint egy teszt helyes kitöltésének biztosítása... Mondjuk én szeretem Jókait, sokan nem. Csak a fekete-fehér karakterei nem jönnek be.

Viszont ez tényleg hosszú és nem könnyű olvasmány, kell rá idő. S ha már az elején sem érted, akkor lehet, hogy mégse annyira van értelme erőltetni... Lehet, hogy a válaszommal nem érsz semmit, bocs.

2016. szept. 2. 16:55
 2/19 anonim ***** válasza:
52%
A rövidített változat nem jó. Elég baj, ha nem érted, amit olvasol. Igaz, nem olyan könnyű, mint a Gyűrűk Ura és társai.
2016. szept. 2. 16:57
 3/19 anonim ***** válasza:
Miert ebben a kategoriaban vagy amugy? Na mindegy... szerintem nagyon fiatal es tajekozatlan lehetsz... ha altalanos iskolas vagy probald meg nehany ev mulva ujbol... ha neadjisten felnott vagy akkor oszinten sajnallak teged...
2016. szept. 2. 17:08
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Tizenhárom éves vagyok és elolvastam szinte az összes Jókai könyvet. Igen, lehet, hogy nálad van a baj, már bem bántásból...
2016. szept. 2. 17:09
 5/19 anonim ***** válasza:
nem*
2016. szept. 2. 17:10
 6/19 anonim ***** válasza:
82%

# 2/5 Időpont ma 16:57

"Igaz, nem olyan könnyű, mint a Gyűrűk Ura és társai."

Ezek szerint te nem olvastad a Gyűrűk urát.

Mert az minden, csak nem könnyed ponyva.

Kérdező:

Arra gondolsz, hogy a nyelvezet nehéz?

2016. szept. 2. 17:35
 7/19 anonim ***** válasza:
33%
A gyűrűk ura sokkal jobban meg van írva, mint a Kőszívű. Jobb a sztorivezetés, kevesebb a mellékszál, Jókait kb. a harmadára lehetne húzni szívfájdalom nélkül úgy, hogy nem lenne rosszabb a regénye sőt. Na, mindegy, akkoriban az volt a divat, meg sok regényt folytatásokban adtak ki a lapok, az volt a jó, ha sokáig húzták a cselekményt, mint a brazilok a szappanoperát.
2016. szept. 2. 17:58
 8/19 anonim válasza:
51%

Kedves 4

Sóval csak mert neked tetszett, benne van a hiba, ha neki nem tetszik?

Szerintem a hiba a logikádban van ;)

2016. szept. 2. 18:07
 9/19 anonim válasza:

Szóval*

Telefon :/

2016. szept. 2. 18:08
 10/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Igen. Nekem nagyon nehéz és akkor velem van a baj. Gondoltam hogy rossz kategóriába raktam bocsi. Én is jobban szeretem elolvasni az eredeti változatát. Az egri csillagok című könyv is nehéz volt az elején aztán mègis megértettem és nekem nagyon tetszett. Lehet még egyszer belekezdek Jókai könyvébe. :)
2016. szept. 2. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!