Milyen lett a versem?
Sziasztok! 14 éves lány vagyok, és szeretem az időmet vers írással tölteni. Most is "alkottam" egyet, igaz csak gyors öt perces munka volt amivel nem vagyok megelégedve, de nem tudok kérni jelenleg senkitől se kritikát, ezért gondoltam kiirom ide :)
S ismét tavasz jő.
Magunk mögött hagyjuk a múltat, s előre nézünk.
Egykor tájt féltem.
A vad szenvedélytől, mely bensőm égette.
A pokolba kívántkoztam, hisz vége!
S most újfent élek!
Nehéz-e szót kimondanom, kérlek!
Mikor majd vége lesz az eljövendőnek, s alázkodóan, ismét kérlek, átkozottan porba rugdosva, a keserűség könnyeitől lesz szemem átitatva!
Ott fekszem majd lenn a mocsokba, nem lesz mért élnem, ha te szív-szerelmed kihalt belöled.
Mit néztek emberek?
Értetlenek vagytok tán?!
Értem én a csodát, egy fiktív vágyakozás tán, még is szívem minden percben beleremeg, ha belegondolok, ez egy álom, nem írhatom felül, az isteni törvényeket.
Felállok egyszer, s mindenkorra.
Érzelmeim kihalltan hatnak az utókorra.
Kapzsiság mely elpusztított, elenyészett értelem, a világ megromlott. Minden csupa félelem.
Könyörület, eme kedély. Másnak látszik, holnapra már nem él.
Szomroúság, bú, s bánat, hajnalra átöri a gátat.
Te meg én, Messiás földjének peremén.
Lehajtott fejjel állunk, s várjuk, hogy a holnap emelvén teljen a mulandó, s ne legyen eme szánalmas élet íly halandó
Szia!
Én is versírással foglalkozom, volt, hogy kötetre adtam kritikát a költőnek, meg természetesen írok is.
Először is amit hiányolok az a cím.
Vannak sorok amelyek nem rímelnek.
A sorok néhol hosszúak-rövidebbek, jobb lenne valami rendszert találni rájuk.
Mióta írsz? Hány munkád van eddig? :)
Javítalak.
Az író epikai műnemben dolgozik, pl regények/novellák, a költő foglalkozik lírai műnemmel, azaz pl. versekkel.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!