Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Van egy ismerősöm aki jól ír...

Van egy ismerősöm aki jól ír és egy fantasy világa is van. (? )

Figyelt kérdés
Az egyik osztálytársam - elég fura gyerek - nagyon jól ír. De csak egyszerű kis novellákat. Tegnap átmentem hozzá és a gépén találtam egy rajzot egy térképről. De csak a felnagyított ikont. Megkérdeztem mi az, egy ideig győzködtem és végül megmutatta. S volt ott több is. Megmutatta, hogy fejlődött. Aztán a végeredményeket - kronológia szerint - is megmutatta. Azt mondta, kiskorában mese világba menekült a valóság elől. S borzalmasan részletes. Komoly történelem, népek, népcsoportok, kultúrák, sehol nem látott fajok, teremtés történet, vallások, háborúk, főbb karakterek, történetszálak, legendák, mesék, szörnyek, furcsa lények, jelenségek... de mindez csak a fejében, és tervei szerint nem is akarja igazán papírra vetni. Mert ezt csak a saját szórakoztatására hozta létre. De ha ezeket leírná, vagy ebben a világban elkezdene írni, az nagyon nagyot ütne! Tényleg nem semmi. Igazi történelem megirigyelné. A térkép maga kb Európa. Szó szerint történetei is vannak hozzá, meg nem is tudom leírni. Az a világ él! Van egy varázsa. Alig van bármi köze a klasszikus fantasy világokhoz (nincsenek benne orkok, tündék és entek). De nem akar abban a világban írni egyetlen egy novellát sem, még regényt sem. Szerintetek lenne értelme rávenni? Mert tényleg nagyon jó lenne olvasni. Ha lenne értelme, hogy csináljam? Tippek?

2016. aug. 7. 05:09
 1/7 A kérdező kommentje:
*nem találtam, megláttam.
2016. aug. 7. 05:10
 2/7 A kérdező kommentje:
NaxD a térkép kb akkora, mint maga Európa. Nem csak részlet, egy teljes térkép.
2016. aug. 7. 05:12
 3/7 rajcziz ***** válasza:
100%
Semmit ne tegyél. A saját világával azt csinál, amit akar, ha nem akar róla írni, teljesen fölösleges erőltetni. Ha valamennyire érdeklődik az irodalom iránt, talán eljön majd az a nap, amikor késznek fogja érezni magát rá.
2016. aug. 7. 08:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, lehet az írás maga nem érdekli. A deviantart-on is rengeteg ilyen alkotó van. Pl. [link]
2016. aug. 7. 11:16
 5/7 anonim válasza:

A tobbiek is jol mondjak nekem is van egy eleg komoly vilagom de en valamivel nyitottabb vagyok mint a baratod (persze ehez kellett egy bizonyos barati kor) nehez elindulni es nem is megy az mas parancsara. Nekem is 3 ev kellet ahoz hogy valamit is mondjak a vilagomrol (Primesburg), de ha jol megy jovore kiadom a trillogiam errol a vilagomrol amin mar 6 eve dolgozom.

U.I.: ha a baratod a depresszio miatt alkotta meg a vilagat nem fog csak ugy megirni egy konyvet errol mert a sajat valonkat a legnehezebb kifejezni!

En csak sajat tapasztalatomat irtam nekem soha senki nem mutatta az utat es szerintem ez igy volt jo.

A devianART-os otlet nagyon jo hisz 10-15000 magyar felhasznaloja van nagyjabol.

2016. aug. 8. 01:30
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el neki mindezt, és kérdezd meg tőle, hogy nem bánja-e, ha te novellát írsz ezek alapján. Persze csak ha akarsz. Egyebet nem tudsz tenni, mert mégiscsak az ő világa. :)
2016. aug. 8. 14:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Én sajnos nem tudok novellát írni belőle. Nehéz kifejezni. Ez nem csak az ő világa, hanem ez ő maga. Egy lénye. Ha én írnám, íztelen, szagtalan, színtelen betűhalmaz lenne.

Másrészt beszélgettem erről vele. Igaza volt az egyik kérdezőnek. A világa rossz dolgokra emlékezteti, és még nem áll arra készen, hogy kiadja magából őket.

2016. aug. 10. 05:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!