Sci-fi könyvhöz ötletek?
Amúgy könyvet írni nem tökmindegy hogy ír valaki?
Más elolvas egyet, átformálja, és "megalkotja" ugyanazt...
Szerintem az emberek szerveit modernre cserélik <--ez elég érdekesnek tűnik pl. agy stb. ilyesmi :D
Utolsó, nagyon nem mindegy, hogy ír valaki. Oké, lehet bárhogy írni, csak a végeredmény nem biztos, hogy jó lesz. Mellesleg a szervcserés dolgot már elsütötték a Sziget című filmben.
Kérdező, előbb szedj össze minden ötletet(lehetőleg saját kútfőből), aztán írj vázlatot, meg szinopszist, készíts részletes karakterrajzokat(vannak ilyen kérdéses tesztek a neten), aztán gondold át az egészet, gyomláld ki a logikai bakikat a sztoriból, na és akkor elkezdheted írni a könyvedet, addig ne! Megfelelő előkészületek nélkül biztos, hogy feltűnnek majd benne a logikai bakik, hidd el a fent leírtakkal magadnak segítesz!
Kérdező, kort kérdezhetek? Mert pl kamaszként én szívesebben írnék valami "lightosabbat", de felnőttként talán pont a mesterséges intelligencia és annak feltalálása etc érdekelne. Magyarul: arról írj, ami téged a sci-fin belül legjobban érdekel. 5-ös írta legjobban, de az 1-2 sem volt primitív, csak közölte a meglátásait, amire te máris hoztad a "húzok külföldre" választ.
Amúgy én
- különféle génmódosításokban
- időmanipulációban
- párhuzamos dimenziók összemosódásában gondolkodnék, ezek mozgatnak meg. De lehet, hogy téged pont ezek hagynak hidegen. Csak egy tanács: ne írj bele mindent, amit összeszedsz! Úgy nagyon "sűrű", sok lesz a sztori. Remélem érted. Illetve a vázlat segít, bár én nem szoktam leírni, hanem fejben szedem össze, jegyzetelni sem árt, nehogy elfelejts valamit. Akár többször is nekifuthatsz majd ugyanannak a résznek.
Eddig milyen ötleteid vannak és hogy haladsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!