1/2 anonim válasza:
A hegedűversenye. (E-moll.)
Beethoven és Csajkovszkíj mellett ő szerezte a legszebb hegesűversenyek egyikét.
Van még néhány szép zongoravesenye is, és persze a Szentivánéji álom. Ebben van a híres nászinduló, ami gyönyörű ugyan, de a sok "használat" miatt már kissé elcsépeltté vált.
Se ez nem gátolt meg engem sem abban, hogy ez legyen az esküvői zeném, annál is inkább, mert sokkal jobban szeretem Wagnerénál.
2/2 anonim válasza:
Ha mindenképp egyet kell kiválasztani, akkor Szélcsend és szerencsés hajózás nyitány, szerintem ezt hallgattam tőle a legtöbbet.
De amúgy még sok alkotása nagy kedvenc, pl. Olasz szimfónia, Asz-dúr kétzongorás verseny, g-moll zongoraverseny, e-moll hegedűverseny, több vonósszimfónia stb... A legjobb romantikus zeneszerző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!