Hogy tetszik a versem? Esetleg érdenes egy pályázatra?
Nemrég írtam egy verset
és néhány barátomnak annyira tetszett hogy szerintük küldjem be valahová...ti mit gondoltok?:
Keresztül egy maszkon
Szemlélem a világot
Nem látod az arcom
Nem látod ha hibázok
Hogy nem aludtam sokat
És karikás a szemem
Hogy rémálmaim voltak Hogy elvetted az eszem.
Neked semmi vagyok
Nekem te a minden
Én a kalóz vagyok
s te az en kincsem
Tudom olyan nem leszek
Mint akire vagysz
Pedig mindet megteszek
De véthetek hibàt.
Nem akarok változni
Csak azért hogy szeress
Mindent föl áldozni
Hogy egyszer talan felkeress
Egész jó. Nekem mint zeneszöveg is tetszene.
Így tovább.
Az az oktatás hibája lehet, ha az előttem szólónak tetszik. Ez még viccnek is rossz. Attól még nem vers a szöveg, hogy széttördeled a sorokat.
Amilyen silány dalszövegek vannak ma, azok között elmegy. Költészethez semmi köze.
Szerintem nem rossz ez.
De inkább ez slam, mint vers.
Ami jó, mivel a slam a modern költészet. :)
"Ne hallgass a kettesre, csak irigy."
Gondolom, hármasnak szól. Nem, nem irigy vagyok, hanem harminc éve kiadóban dolgozó munkatárs. Értek hozzá.
Ez nem vers.
Erősen érződik rajta, hogy amatőr alkotás, viszont annak egész jó.
A kifejezések, szókapcsolatok érezhetően erőltetettek, bele vannak kényszerítve a vers formájába, rímekbe. A forma a tartalom rovására ment, ráadásul a forma is elég döcögős lett itt-ott. A vége például nem vezet sehova, igazából nincs is vége.
Nem akarom elvenni a kedved, hiszen senki nem írt elsőre zseniális műveket. Folytasd, olvass sok klasszikus, és jobb lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!