Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen ragasztót tudtok...

Milyen ragasztót tudtok ajánlani a dimo leragasztásához?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nemrég vettem egy kínai bambuszfuvolát, pontosabban dizi fajtát. Kaptam a dimora papírt, azonban ragasztót nem. Milyen ragasztót tudtok ajánlani? Muszáj hozzá sepciális, direkt fuvolákra való ragasztó, vagy elég egyszerű papírüzletben kapható ragasztó is? Ha igen, akkor milyet ajánlotok?

Második kérdésem az lenne, mivel nem zeneiskolában tanulok, hol találhatok olyan fogástáblázatot a fuvolámhoz (G key), amely nem számokban, vagy a doremi szerint mutatja a hangokat, hanem úgy, hogy c,d,e stb.? Rágugliztam, de sehol nem találok olyat, amilyet én szeretnék.

Eddig itthon, egy gyerekeknek szóló könyvből tanultam meg furulyázni, és az nem tér rá a zeneelméletre. Még azt szeretném megkérdezni, hogy pontosan mit jelent az, hogy a fuvolám G hangú(így mondják a G key-t magyarul?) ? Ez miben más mint a többi fuvola (D,C stb.)? Kisebb a hangterjedelme, vagy pontosan mit jelöl?

2016. ápr. 26. 23:25
 1/4 anonim válasza:

Szia, nem akarok hülyeséget tanácsolni, mivel még sosem ragasztottam bambuszfuvolát, de nálam mindennél, ami jó tartást igényel, a ragasztópisztoly a nyerő :DD

Az, hogy furulyád "G", ez nem mást jelent, minthogy "Germán" fogású. "B" furulya, az meg a barokk fogás. Pár hang fogásában térnek csupán el egymástól.

Szerintem a fuvolák esetében sem lehet sokkal másabb, s tuti nem a hengterjedelemre vonatkozik. (én mondjuk a klasszikus, hétköznapi fuvolán tanulok, na ott a "C", a hangolásra vonatkozik)

2016. máj. 2. 18:20
 2/4 anonim válasza:

Előző vagyok

Ha "G-key", akkor az csak annyit tesz, hogy G-kulcsban olvasol.

Lehet, hogy a "G" arra vonatkozik, hogy az alap "C" típusnál egy kvarttal mélyebben szól, tehet hangzó g-s.

Ezt úgy képzeld el, hogy én most fújnék egy C-fuvolán egy c-t, akkor ahhoz, hogy ugyanazt a hangot meg tudjuk fújni, neked nem c-t, hanem g-t kellene fújnod, mivel az az alaphangod :)

2016. máj. 2. 18:26
 3/4 anonim válasza:

:DDDD gyerekek, ne úgy képzeljétek, mint a zenekarban.

A fuvoláknál ne így gondolkodjatok. Vegyük csak a piccoloót meg a "sima" fuvolát összehasonlításképp.

A "sima" az c-s. A piccoló vizont d-s. A fuvola legmélyebb hangja a c, amit ki tud fúni, a piccolónak pedig a d. Ennyi, semmi ördöngősség. Az altfuvola g-s. Ez egy kvarttal alá tud játszani a "simának".

2016. máj. 2. 18:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Hm, szerintem a ragasztópisztoly ide nem a legjobb ötlet, de azért köszönöm. :D Találtam valamit, hogy fokhagymával is ragasztanak, annak majd még utánanézek.

Köszönöm a magyarázatot! Már csak egy fogástáblázatot kellene találni, és kezdhetek gyakorolni.

2016. máj. 2. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!