El tudnád énekelni?
A Tavaszköszöntő című dal alt szólamát. Szerettem volna fényképet mellékelni, de mivel ez nem megy, inkább leírom:
Az(Esz) erdőn(Asz,G) már(Esz) a(Esz) rügy(Esz) fakad(F,Esz), úgy(Ész) mosolyog(Desz,Esz,F) ránk(Desz) az(Desz) ég(C). Elmúlt(Ész,Asz) a(G) télnek(Esz,Esz) zord(Desz) hava(F, Esz), jöjj(E), itt(Desz) a(Esz) szép(Desz) tarka(Desz,Desz) rét(C). Minden(Ász,B) ágon(C,Desz) kismadár(C,B,Asz,Asz), s virágnak(G,Asz,Asz) illata(G,F,F,G) száll(G). A(G) május(E,E) illatában(F,Esz,Desz,Esz) a(Ész) szívem(Desz,Esz) szívedre(F,Desz,Desz) vár(C).
Tudom, így elég fura, de ha valahogy sikerülne elküldeni nekem az sokat segítene. Meg kell tanulnom, de amíg nem hallom, hogy mit is, addig nem megy.
Zsó
1. Keresel egy virtuális zongorát, pl ezt:
2. Leklimpírozod (Boci boci tarka szintű nehézség, úgyhogy valószínűleg menni fog akkor is, ha nem tudsz zongorázni).
3. Megpróbálod énekelni a saját zongorakíséreteddel.
4. Megnézed, hogy hasonlít-e:
Köszi, de éppen azért írtam ki a kérdést, mert nem találtam olyan videót, amiben csak az altot éneklik.
Azért a zongora egy kicsit más hangzású mint az ének...
Nekem az altot kell megtanulnom, de már körülbelül tudom a szopránt, és énekkarban azért fontos lenne a saját szólamomra koncentrálni, de nem tudom megtanulni.. Meg az a baj, hogy alapból sincs igazán hallásom a zenéhez, de a három szólam közül még nehezebb feladat csak egyre figyelni, és éppen ezért nekem nem is megy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!