Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Honnan tudhatom, hogy jó-e a...

Honnan tudhatom, hogy jó-e a hangom? ( NAGYON szeretek énekelni)

Figyelt kérdés
Anyukám szerint nem jó a hangom, mármint fars vagyok. (Bár neki semmi sem tetszik, bármit csinálok.) Az énektanárom szerint, ne hagyjam kárba veszni. Amúgy 6 éve járok zongorára és szolfézsra, és 2 évig énekeltem kórusban. Nekem nagyon sokat számít a családtagjaim véleménye, de ez esetben nem tudok mit kezdeni! Mit ajánlotok, mit tegyek? Előre is köszi, a válaszokat!

2016. febr. 20. 16:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Így, hangfelvétel nélkül nehéz megállapítani, hogy jó-e a hangod. :) De ha már ennyit foglalkoztál vele, akkor se hagyd abba, ha esetleg nem volna jó hangod, akkor sem.

Bár szerintem az enyémnél biztos jobb. Na ezt már hangfelvétel nélkül is ki merem jelenteni :D

2016. febr. 20. 17:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Talán anyukád füle a fals. Azaz bot. Neki jó énekhangja van?

Keresd fel a településeden vagy a környékbeli városban működő zeneiskolát, és jelentkezz magánének szakra.

2016. febr. 20. 17:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez esetben az énektanáromat megkérdezném, hogy hol képezzem magam, mert nagyon szeretek énekelni. (Anyuka valószínű irányítani akar valami egyéb felé, ami nem ének, ezért mondja. De próbáld meg megbeszélni hogy Te ezt szereted! nagyon fontos, hogy az ember az életében azzal tudjon foglalkozni, amit szeret!)
2016. febr. 20. 17:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek vele!! :) Amúgy az anyukámnak, úgy (legalábbis szerintem) tűrhető hangja van, vagyis azért nem olyan rossz! :)
2016. febr. 20. 17:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ebből szerintem látszik, hogy anyukád nem ért hozzá. Nem hinném, hogy 6 év szolfézs után ne tudnál tisztán énekelni, ráadásul ezt az énekkar is fejleszti.

Mindamellett csak akkor menj szerintem főállású zenésznek, ha tényleg nagyon elhivatott vagy. Attól még, hogy nem főállásban zenélsz, képezheted magad, járhatsz kórusba, összejárhattok barátokkal énekelni stb. Mi otthon a tesómmal és anyával rendszeresen énekeltünk 2-3 szólamban, te is megpróbálhatod majd ezt a gyerekeiddel (persze ha ők is akarják).

Olyan ez, mint az élsport és a sportos életmód. Ez a kettő egész más. Neked legyen zenés életmódod, mert ahogy a sportolás jó a testnek, a zenélés jó a léleknek :-)

2016. febr. 20. 17:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Elsőnek készíts felvételt magadról, és hallgasd meg.

Más is ezt fogja hallani a hangodból, és nem azt, amit te hallasz belőle!

2016. febr. 20. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!