Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Vannak itt művészek? Vissza...

Vannak itt művészek? Vissza lehet jönni totális kiégésből?

Figyelt kérdés

Nem akarom hosszúra nyújtani a sztorit, mert nem a részletek a fontosak, plusz lehet rám ismerne valaki amit nem szeretnék. Képzőművész hallgató vagyok. Teljesen értelmét vesztette számomra mindaz ami miatt anno jelentkeztem felsőoktatásba, és ami motivált egy jó húzós 10 éven át egészen idáig. Van innen tovább? Vagy kezdjek új szakmát tanulni huszonx évesen?

Szívesen olvasnék személyes történeteket, megoldást nem várok senkitől, az nem úgy megy.

2016. márc. 8. 21:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem nagyon, illetve előjöhetnek kisebb-nagyobb fellángolások, de 2 nap és megint ott vagy ahol a part szakad. Megpróbálhatod azt hogy totál művészkedésbe átcsapsz, minden korlátot és keretet átlépsz, hátha ez ad egyfajta lelki kielégülést, de ennek meg az a veszélye hogy az alkotásod nagyon keveseket fog érdekelni, és előbb utóbb megszűnik a motiváció ha csak 1-2 ember figyel rád.
2016. márc. 8. 22:59
 2/18 A kérdező kommentje:
Szóval ha az életemben már úgymond megvolt az a periódus amikor nagyon ment a dolog, és érdekelt is több embert, imádtam csinálni és volt közönsége... akkor ez már nem fog visszajönni? Azért keresem a megoldást kétségbeesetten mert 10 évet beleölni valamibe nem kis dolog, és ennyi idősen új életcél után nézni kemény... ott vannak az elvárások, hogy valósítsd meg magad még fiatalon, stb. Épp ezért sajnálom mert volt valamim ami kiteljesíthető lett volna. De már úgy érzem nem mozgat tovább.
2016. márc. 8. 23:15
 3/18 anonim ***** válasza:
Egyébként egy idő után 95% kiég. Mit gondolsz, miért nyúlnak alkoholhoz, drogokhoz?
2016. márc. 8. 23:15
 4/18 A kérdező kommentje:
Naivan úgy gondoltam hogy elkerülhetem. Még csak tojáshéjas fenekű művésznövendék vagyok... azt gondoltam odébb van még az. : D Minden esetre eszem ágában sincs tönkretenni az egészségem semmilyen célért.
2016. márc. 8. 23:16
 5/18 anonim ***** válasza:

10 év? :D nee bohóckodj!

Én az egész gyerekkoromat erre tettem, és lassan 40 vagyok, és érzem hogy elment minden kreativitás.

Szerencsére van annyi rutin hogx azzal is alkotok olyat hogy megveszik, de ez egy művésznek csak vegetálás.

2016. márc. 8. 23:20
 6/18 A kérdező kommentje:
Elnézést, szerintem egy huszonkét-három éves ember esetében az a tíz év nem kinevetni való, mivel gyakorlatilag az eddigi életem felét jelenti. De elhiszem hogy az vegetálás. Sajnálattal olvasom hogy ez tényleg ennyire gyakori történet. De ettől függetlenül túl fiatalnak érzem magam hogy ilyen könnyen feladjam, ha feladtam volna nem születik meg ez a kérdés. Azért köszönöm a válaszokat!
2016. márc. 8. 23:22
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

hogy mondjak bíztatót is, egy művész nem csak akkor művèsz ha alkot! Ez egy szemlélet, egy világnézet. Na ezt nem tudjuk kivetkőzni, ez nem fakul meg!

Tényleg el kéne gondolkodnod azon, hogy a keretekbe korlátokba fásultál e bele, vagy a művészetbe.

Erre mondtam hogy neki kéne állni kísérleti alkotásokba kezdeni

2016. márc. 8. 23:24
 8/18 anonim ***** válasza:
Aztán tudod én is panaszkodok, de holnap reggel megint odaülök és alkotok :D
2016. márc. 8. 23:27
 9/18 A kérdező kommentje:
:) Én magam sem tudom mibe fásultam bele. Nem vagyok biztos abban hogy a művészetbe magába; inkább szenvedek tőle, hogy nem tudok alkotni, hogy nincs kedvem, mert szerves része volt az életemnek ezidáig. De a kísérletezés valóban jó ötlet! Iskolai keretek között még ímmel-ámmal megtehetem, hogy nem veszem figyelembe mi az ami közönséget vonz... bár megint más kérdés, hogy egy iskolában is lehet erős megfelelési kényszert érezni.
2016. márc. 8. 23:33
 10/18 anonim ***** válasza:

Az is segíthet ha az alkotással vagy alkotásokkal van egy konkrét célod! Ilyenkor nálam pl az van, hogy tudom hogy meg kell csinálni és kész. Ilyenkor ugyan egy kicsit munkaszagú, de ez van, az embernek oda kell magát feszítenie, viszont ez csak 1-2 percig tart, mert utána beszippant megint a dolog, és már nem is erőlködök.

A hullámvölgyekkel meg együtt lehet élni, jönnek mennek.

2016. márc. 8. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!