Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Erdemes 30 evesen nekifogni...

Erdemes 30 evesen nekifogni hegedulni tanulni?

Figyelt kérdés
2016. márc. 6. 09:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mit értesz 'érdemes' alatt? Én 29 évesen kezdtem el, és nem bántam meg. Igaz én már előtte is zenéltem, és ez a sokadik hangszerem.
2016. márc. 6. 09:13
 2/11 anonim ***** válasza:
A zenélés nem olyan mint az élsport, hogy 30-40 évesen kiöregedik a szervezeted, és aki nem kezdte el gyerekkorban, az így járt!
2016. márc. 6. 09:33
 3/11 anonim ***** válasza:

Miért ne? Ha téged érdekel, hajrá!

Az nagyon valószínű, hogy a világhíres hegedűmész címről már lemaradtál, de ha nem ez a célod, akkor csak nyerhetsz vele :)

2016. márc. 6. 09:45
 4/11 A kérdező kommentje:
nekem eddig csak a basusgitarral volt kozelebbi kapcsolatom de mindig is tetszettek a vonosok es most kaptam egy hegedut valakitol es ugygondoltam megprobalom
2016. márc. 6. 10:17
 5/11 anonim ***** válasza:
Hajrá, nagyon sok sikert hozzá! :) Amíg élvezed, addig ne tántorítson el semmi, pláne ne az éveid száma. Amíg élsz, addig tanulhatsz új dolgokat :)
2016. márc. 6. 13:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

21 év zenetanári gyakorlatom alapján tudom,hogy hangszert bármikor-akár 70 éves korban is el lehet kezdeni,és örömöt szerezhet a muzsikálás.Profi karriert,csak rézfúvós hangszeren értek el 20 éven felüliek,s különösen a könnyűzenében.Vonós,fafúvós,zongora hangszereken profi játszáshoz kisgyermekkorban(4-6 éves korban)be kell idegződnie a hangszeren való játszás mozdulatainak.

Minden korban,a hangszer megszólaltatásának mozdulatait favágásszerű robotmunkával kell besulykolni idegeinkbe.(skálák,újjgyakorlatok,ritmusgyakorlatok,értelmetlennek tűnő etüdök besulykolásával,hogy a hangszer azt tehesse,amit elvárunk tőle.)Értelmes melódiákat csak akkor van értelme megpróbálni játszani,ha nem kell figyelnünk újjaink mozgására,vonóvezetésre,mert az már rutinná vált.

2016. márc. 7. 04:59
 7/11 anonim válasza:
Akár nyugdíjas korban is érdemes nekifogni (akkor több idő is van gyakorlásra), de nem szabad elfelejteni, hogy vonós hangszereknél már ahhoz is több év gyakorlás kell, hogy a hangszer tisztességesen megszólaljon.
2016. márc. 9. 10:28
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
igen!pláne ha migráns vagy
2016. márc. 12. 17:19
 9/11 luciferko válasza:
MIÉRT NE ?? Ha ez kielégíti vágyaidat, még 60 évesen is.
2016. márc. 13. 09:35
 10/11 Joe.38 ***** válasza:
Miért ne ? Ha jó neked a hegedülés. Hajra !
2016. márc. 15. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!