Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Vélemény a versemről? A...

Vélemény a versemről? A mostani közoktatási helyzet adta az ötletet.

Figyelt kérdés

Az ország jövőjének fontosságáról, és a reformtörekvésekről szól a vers.

Nemzet jövője

Álmodj nemzetünk,

te kísértő szellem.

Szemünket mossa lélek,

áldott végtelenben.

Árpád hada

értünk folyatta vérét.

Legyen e szent föld

átkozott jelenért?

Legyen gyáva,

ki mára hontalan.

Lázadj magyar,

te surranó gondtalan.

Boldog jövőt

kíván e nép.

Kard vágja testét,

átkozott sorsa tép.

Fogj fegyvert, bátor!

Zengjen forradalom.

Lásd a jövőt, hazafi!

Te kárhozott uralom.

Álmodj nemzetünk,

te vágtató úttörő.

Áldott lesz e föld,

a nemzeti jövő.

2016. febr. 17. 23:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Na látod, nem tudsz a sorok között olvasni. Az önelégültséged, amit még mindig nem tudtál mire alapozni, a semmiből fakad és próbálod velem elhitetni, hogy érthetetlen a versem, mert a te érzelmi intelligenciád meg ragadt egy 5 éves szintjén. Ezt bizonyítottad a reakcióddal már a legelején. Elmondom neked, talán jobban alszol, hogy a surranó gondtalan az a magyar emberek félelmére utal a változástól, tehát észrevétlenül élnek mint ha, nem lennének problémái az aktuális helyzettel. Valljuk be ez egy örök probléma a magyarság történelmében, egy-két eseményt kivéve. De nem is értem például egy József Attilát hogy értesz, meg ha még egy ilyen versekkel is gondjaid adódnak. Remélem való életben nem vagy ekkora paraszt, mert különben őszintén sajnálom a körülötted élőket.
2016. márc. 31. 22:39
 12/13 A kérdező kommentje:
Utána láttam a verset, most már látom valami alapja is a stílusodnak. A vers valóban jól sikerült. De ettől függetlenül a véleményem nem változik, hogy bizonyára a költészet az egyén gondolatait, érzéseit tükrözi, ezért meglehet sok mindent nem úgy értelmezel, mint ami a költőben fogalmazódik meg. A versírás is egy tanulási folyamat, én kiírtam ide, hogy mit gondolnak és azért ilyen módon lereagálni tényleg nagy bunkóság a részedről. De ettől függetlenül a "szakmai" tanácsodat megfogadom, de ne legyél annyira büszke magadra, hogy ilyen jellemmel rendelkezel.
2016. márc. 31. 22:51
 13/13 anonim ***** válasza:

"Elmondom neked, talán jobban alszol, hogy a surranó gondtalan az a magyar emberek félelmére utal a változástól, tehát észrevétlenül élnek mint ha,"

Akkor úgy kell fogalmazni, olyan jelzőket kell alkalmazni, hogy ez a versben kifejezésre jusson.

Például így:

"Láttalak hegyen és lapulni ólnál,

te szerencsétlen, ki úgy élsz, mintha volnál"

József Attila

Régen rossz, ha egy verset magyarázni kényszerül annak alkotója.

2016. márc. 31. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!