Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit szólnátok egy effajta sci...

Mit szólnátok egy effajta sci fi regényhez?

Figyelt kérdés

A történet 9040-ben játszódna.

Elmondom először a háttérsztorit:

2109-ben a genetikai sebészetzet forradalmasította a nanotechnológia atomok szintjén való tevékenykedés ,ezért mionden eddiginél gyorsabban és hatékonyabban kezdtek el élőlényeket "engeener"elni.A jogszabályok eleinte csak és kizárólag az ökoszisztémát veszélyeztető vagy éppen fenntartó fajok illetve az élelmiszerként felhasznált élőlények genomjának módosítását engedte meg.

2189-ben azonban engedélyt kapott az a projekt hogy a már petesejtekben kimutatható hibás géneket kicseréljék.Erre a hatalmas szennyezéstől egyre betegebb lakosságot kötelezték is.Idővel már odáig lazultak a szabályok hogy a szüklők meghatározhatták a gyermekük bizonyos úgynevezett "NIA" (non Important Alleles) génjeinek milyenségét.Eldönthették hogy kreol bőre legyen,hogy vörös haja legyen,a magasságát,sőt,borsosabb összegekért akár intelligencia beli kompetenciákat is fejleszthetnek.

Ez így hossuasan megy megy a történelem folyamán (ezt majd menet közben kitalálom mert nem ez a sztori gerince) és végül elérkezünk oda hogy az emberek már szinte külön alfajokra szakadnak szét.

Pénzért bármi megvalósítható lesz.Különösen a Prototype című játékból fogott meg Alex Mercer képessége hogy szinte bármilyen maradványból tud regenerálódni,és hatalmas szerves anyagból álló pengéket képes növeszteni.Kép: [link]

Persze kicsit stilizálnék rajta.Én inkább vékony inda szerű csápokká cserélném le a pengéket melyek akár alkothatnak tömör pajzsot is,de akár borotvaéles ostor is lehet belőlük.Ez lenne a 2400-as évek kora,a DNS korszak.

Ezután (még nem dolgoztam ki hogy milyen ütemben) a Holdat kezdené az ember benépesíteni.2500-ra a Hold este a Földről nézve piros sárga és kék fényárban fog úszni még askkor is ha takarásban van.

Azonban a Földön eluralkodik egy diktatórikus rendszer ami erős fajnemesítésbe kezd és megpróbálja a nem Földi (azaz Holdi) embereket hátrányosan megkülönböztetni.például kitiltják őket a Földről.Illetve a Holdon is külön kolóniákat hoznak nekik létre.

Jelzem ekkor már egyáltalán nem létezik a mai ember hanem minden féle környezeti feltételekhez mesterségesen idomított emberi alfajok léteznek.Egyik ilyen a Holdi.

És most érünk el a sztori kezdetéhez ahol real time-ban zajlanak a cselekmények.A Föld és a Hold már 105 éve háborúzik.Mindketten kezdenek kifogynyi nyersanyagilag.A Hold nagyobb energiakészlettel bír és több szakembere van,de a Földön több a nyersanyag,élhetőbbek a körülmények és több az ember.Ebben a háborúban maguk az emberek lesznek a fegyverek.Egy idő után olyan képességekre tesznek szert bizonyos embercsoportok hogy nem is biztos illik rájuk az "ember" megnevezés,inkább utódoknak lehetne őket nevezni.

És ebben a világban egy földi nő szeretne eljutni valami biztonságos heélyre ugyanis a Földet a Hold folyamatosan ionágyú szatellitekkel és holdi rakétaállásokkal tüzeli.

Neki a kalandos útját és rengeteg szenvedését írnám le.

Végül jön egy csavar:Mégis maradtak igazi emberek.

2016. jan. 23. 17:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A villamoson gondoltad ki?
2016. jan. 23. 17:57
 2/11 A kérdező kommentje:

Így rámismerni?

:D

2016. jan. 23. 18:07
 3/11 A kérdező kommentje:

Upsz.

*"engineer"elni

2016. jan. 23. 18:09
 4/11 A kérdező kommentje:
A töméntelen helyesírási hibáért bocsánat.Nagyon fázik a kezem és nem érzem a billenytyüket.
2016. jan. 23. 18:10
 5/11 anonim ***** válasza:
Izgalmas történet lehet. Továbbá kellene bele egy szerelmi szál is; egyes kasztok/fajok kidolgozása, melyiknek milyen képességei vannak, hogyan néznek ki, satöbbi.
2016. jan. 23. 18:24
 6/11 A kérdező kommentje:

Mivel szeretek rajzolni és tehetséges is vagyok ezért vannak már tervek hogy melyik alfaj hogy néz ki és mik a képességei.Még egy világtérképet is rajzoltam hogy mi hol lenne.

Azon kívül igazad van,a puszta túlélés nem elég.Vagy egy szülő gyerek szál kéne bele,vagy egy fajok közti szerelmi szál.Bár az utóbbit túl Rómeó és Júlia copy-nak érezném.

2016. jan. 23. 18:29
 7/11 anonim válasza:

Nagyon érdekes történet, biztos bele/elolvasnám. Ahogy írtad , a történetet, arra gondoltam, hogy ebből több könyvet is lehetne írni ( mondjuk ez lényegtelen, csak azt akarom mondani , hogy nagy fantázia van benne)

Amúgy a nyálas , szerelmi szálakat sohasem szerettem, csak ha van értelme, és nincs ráerőszakolva...

2016. jan. 23. 21:16
 8/11 A kérdező kommentje:
De köszönöm a sok pozitív megerősítést :)
2016. jan. 23. 22:24
 9/11 zgyzgy ***** válasza:

Az ötleteidet olvasva Brian W. Aldiss: A géngólem; A vér szava, illetve A. E. van Vogt: Slan; Silkie c. novellái jutnak eszembe.

Érdemes elolvasni őket.

2016. jan. 24. 00:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Olvastam. Egy bizonyos Asimow megírta pár évtizede. Kicsit bonyolultabb volt, nem ragadt le a föld-hold problémára, az egész világegyetem be volt népesítve. Mindenki mindenki ellen, változó szövetségek.

És kérlelhetetlen logika, kémia, tudomány, emberismeret. Szépen levezette, hogy a természetes embernek nincs alternatívája, hacsak nem egy másik természetes fejlődés. Az ok is egyszerű (ha nem hatolunk a mélyére): Az ember tudása mindenképpen véges, ezért minden alkotása és annak minden mutációja tökéletlen. Annak pedig előbb utóbb megérik a gyümölcse: egy elkorcsosult, önmagából kivetkőzött, végül önpusztító faj. Mert nincs vezéreszméje.

2016. jan. 24. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!