Miért kell a magyar embernek állandóan negatívkodnia, ha valami pozitív dolog történik?
Miért nem lehet annak örülni, hogy nyert a Saul fia, miért attól a kommentáradattól visszhangos a legtöbb médiafelület, hogy ###& zsidók, így lesz megbélyegezve az ország, látszik, hogy egymás között szavazták meg, az egész haza egy zsidóemlék lesz. Miért nem lehet valamit a maga művészeti jelentőségében értékelni, és örülni azért, hogy valaki a saját hazája nevében sikert ért el?
Mikor lesz már vége ennek a szűkgondolkodású, személyiséget elnyomó birkamentalitásnak?
Jó, akkor se úgy írd, hogy a magyar ember, mert nem mindenki ilyen.
Persze, ha csak egy jót akartál magyarozni, akkor hát legyen.
Talán azért, mert mint előttem néhánnyal itt valaki -rossz magyarsággal- kijelenti, hogy a magyar nemzet terhe a hk.
Elnézést kérek, ez ellentétben van a tényekkel. Tessék utánanézni.
A Saul fiát a hagyományos "film" kategóriában nem tarthatjuk művészeti alkotásnak, csak egy külön rá teremtett kísérleti újhullámos kategóriában. Amiben egyedülálló lenne. Nem hasonlítható össze a mellette szerepelt filmekkel.
Mondjuk, azt a rendezőtől kéne megkérdezni, hogy a magyarok országának a "nevében" gondolja-e a sikerét elértnek.
Mo. a sokadik volt, ahol pénzt kért a filmre. Előtte több ország elutasította a kérelmét, ahogy tudom.
Az utolsó kérdést nem értem, hogy hogyan függ össze az előtte lévőkkel.
Nem lehetünk meglepődve azon, hogy a fasiszták nem szeretik látni és hallani amikor elődeik bűneivel szembesítik őket.
A holokauszt egy olyan megmagyarázhatatlan és feldolgozhatatlan történelmi emlék, aminek még az említése is allergiás reakciót vált ki azokban akik nyilvánvalóan hasonló nézeteket vallanak, mint az akkori elkövetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!