Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért kell a magyar embernek...

Miért kell a magyar embernek állandóan negatívkodnia, ha valami pozitív dolog történik?

Figyelt kérdés

Miért nem lehet annak örülni, hogy nyert a Saul fia, miért attól a kommentáradattól visszhangos a legtöbb médiafelület, hogy #&###& zsidók, így lesz megbélyegezve az ország, látszik, hogy egymás között szavazták meg, az egész haza egy zsidóemlék lesz. Miért nem lehet valamit a maga művészeti jelentőségében értékelni, és örülni azért, hogy valaki a saját hazája nevében sikert ért el?

Mikor lesz már vége ennek a szűkgondolkodású, személyiséget elnyomó birkamentalitásnak?

2016. jan. 11. 20:10
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Elnézést az előbbi kommentemet a #7-es hozzászólónak címeztem.
2016. jan. 11. 21:10
 12/29 anonim ***** válasza:
33%

Jó, akkor se úgy írd, hogy a magyar ember, mert nem mindenki ilyen.

Persze, ha csak egy jót akartál magyarozni, akkor hát legyen.

2016. jan. 11. 21:52
 13/29 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem jo film, es a magyar tortenelem, ill. magyar nemzet sulyos terhe a holokauszt. A magyarok birkamentalitasara jellemzo, hogy megszallas nelkul is keszsegesen lezajlott a deportalas. Magyarorszagon nincs antiszemitizmus, csak igeny van ra.
2016. jan. 11. 23:07
 14/29 anonim ***** válasza:
89%
Semmi bajom a rendezővel,a filmet nem láttam,de biztos jó a maga módján,csak jó lenne,ha más részét is feltudnák dolgozni a magyar történelemnek és azt is megértenék ott külföldön...
2016. jan. 12. 11:14
 15/29 anonim ***** válasza:

Talán azért, mert mint előttem néhánnyal itt valaki -rossz magyarsággal- kijelenti, hogy a magyar nemzet terhe a hk.

Elnézést kérek, ez ellentétben van a tényekkel. Tessék utánanézni.

A Saul fiát a hagyományos "film" kategóriában nem tarthatjuk művészeti alkotásnak, csak egy külön rá teremtett kísérleti újhullámos kategóriában. Amiben egyedülálló lenne. Nem hasonlítható össze a mellette szerepelt filmekkel.

Mondjuk, azt a rendezőtől kéne megkérdezni, hogy a magyarok országának a "nevében" gondolja-e a sikerét elértnek.

Mo. a sokadik volt, ahol pénzt kért a filmre. Előtte több ország elutasította a kérelmét, ahogy tudom.

Az utolsó kérdést nem értem, hogy hogyan függ össze az előtte lévőkkel.

2016. jan. 13. 02:24
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
"Bár a netet elöntötte a szenny, azért ne tévedjünk: a mocsok nem maga az ország, hanem annak „csak” – zömében – kormánypárti és jobbikos része. De nem mondanám, hogy kétségbeesésre semmi ok sincs." - [link]
2016. jan. 13. 02:58
 17/29 anonim ***** válasza:
84%

Nem lehetünk meglepődve azon, hogy a fasiszták nem szeretik látni és hallani amikor elődeik bűneivel szembesítik őket.

A holokauszt egy olyan megmagyarázhatatlan és feldolgozhatatlan történelmi emlék, aminek még az említése is allergiás reakciót vált ki azokban akik nyilvánvalóan hasonló nézeteket vallanak, mint az akkori elkövetők.

2016. jan. 13. 09:34
 18/29 anonim válasza:
29%
Én teljes mértékben elismerem hogy a film készítése nehéz volt, de szerintem aki egy kis pénzt akart volna szerezni az pont hogy a holokausztról készít filmet . Én olvastam egy kommentet és szerintem van benne igazság : Pi csába már Emberek! Ennyire ne ragadjunk le a múlttal! Igen az szomorú hogy történtek ilyen borzalmak,de tudjátok mit, engem ez már nem érdekel!!!! Amikor az emléknapja van a holokausztnak akkor gondolok a halottakra, vagy gyújtok egy gyertyát, De nem fogok egész évben róluk zengeni gyász ódákat!!!!!! Hogy mi ennek az oka? Hát az hogy engem nem érint,és szerintem az interneten lévő zsidó sajnáló hangadók 98% át sem. Azt nem mondom hogy tilos róla megemlékezni, meg hogy szégyen!! De inkább csak az gyászoljon, vagy emlékezzen meg róla ennyit akit érint!!!! Most őszintén te voltál annyiszor a halott rokonod sírjánál mint ahányszor gondoltál már a holokauszt áldozataira? Szerintem a magyar fiatalság 80 % a nem tudja hogy mi az a Don kanyar és hogy kik is estek ott el!!!! Akinek még nem tűnt fel hogy a holokauszt már kiba szott régen véget ért és ez már rohadtul nem a megemlékezésekről szól, hanem az adott nemzetek ellen szóló propaganda és lejáratás annak üzenem hogy száljon szembe egy kicsit az agymosás ellen, váljon el egy kicsit a nyugattól!!!!!!!!! Engem lehet ezért a kommentért kur va anyázni, zsidózni, rasszistázni, neonácizni, kommunistázni, hungaristázni, de leszarom, mert egyszer úgy is megunja a világ hogy csak a zsidók körül forog a világ( nem álltalánosítok!! Tisztelet a kivéteknek) Ha pedig mégis nagyvonalakban szeretnéd sajnálni a külföldi országokat akkor fordítsd a figyelmedet oda ahonnan a legkevesebbet hallottál!!!! Üdv mindenkinek !!!!
2016. jan. 13. 12:52
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
A negativitas es pesszimizmus reszeve valt a nemzeti DNA-nak sajnos.
2016. jan. 14. 05:16
 20/29 anonim ***** válasza:
47%
Azért, mert ez nem a készítők hazája. Ez Izrael sikere, nem Magyarországé, már ha olyan nagy siker egy holoiparos filmmel nyerni.
2016. jan. 14. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!