Hogyan zajlik a beiratkozás egy zeneiskolába?
Figyelt kérdés
Pár hete végleg eldöntöttem, hogy szeretnék megtanulni egy hangszeren játszani. Zeneiskolába járnék, nem magántanárhoz. Azt szeretném kérdezni, hogy egy zeneiskolába félévkor is be lehet iratkozni, vagy kizárólag szeptemberben, a normál tanév kezdetekor? Van-e korhatár, ahonnan már nem engedik a beiratkozást? (15 vagyok)2015. dec. 15. 19:01
1/2 anonim válasza:
Nincs korhatár, 16 év felett, és aztán 18 év felett drágább, mert az állami támogatás kisebb az "idősebbeknél". Keresd fel a zeneiskolát, és beszélj a titkársággal! Vannak hangszerek, amiket már szinte nem érdemes elkezdened (hegedű, zongora pl.), mert az kell hozzá, hogy független legyen a két kezed, az meg pici korban tud kialakulni (hozzáteszem, én 19 évesen kezdtem zongizni, mert kellett a továbbtanuláshoz. Egy bizonyos szintig megtanultam, el is végeztem a fősulit - magánének szakon - de a fő hangszerem nyilván nem a zongi, profi sosem leszek belőle) Sajnos elég nagy a túljelentkezés a legtöbb hangszeren, de hátha valahol épp van egy üresedés. Egy zeneiskolai tanár
2/2 A kérdező kommentje:
Pedig pont zongorázni szeretnék. Más hangszer nemigazán tetszik, egyedül a zongora. Miért ne lenne érdemes elkezdeni? Miért ne tudnám megtanulni függetleníteni a kezeimet, még ha lassaban is?
2015. dec. 17. 19:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!