Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Emberek. Tudnátok segíteni?

Emberek. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Nos, regényt írok. Horrorba hajló fantasy. Elmondtam az ötletem egy tudálékos ismerősnek. Megkaptam, hogy a cselekmény túl erőszakos (vannak benne vérpancsos jelenetek az igaz). A képembe vágta: a rasszizmus nem való ebbe a "buta" műfajba. Egyébként a rasszizmus mozgatja az egész cselekményt. Szóval: dobjam el az egészet ahogy van, dolgozzam át vagy sz@rjak az illető véleményére?

2015. nov. 28. 20:32
 1/9 Lysander válasza:

Ne foglalkozz a véleményével, hanem írd meg a regényt úgy, ahogy neked tetszik ;)

Tapasztalatból beszélek, hogy nem jó másokra hallgatni, mert elveszik az ötletet, az ihletet, ugyanakkor te írod. Neked kell látni, hogy tényleg megéri-e neked ez vagy sem.

2015. nov. 29. 02:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Milyen rasszizmus? Mert ha arról van szó, hogy a vérfarkasok utálják a vámpírokat, akkor simán mehet, de ha létező népet különböztetsz meg a többitől, és bántod őket, akkor azt javítani kell.
2015. nov. 29. 10:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd, már a Harry Potterben is nagyon gáz volt a sárvérűzős, kiakadós dolog.
2015. nov. 29. 10:47
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha egy regényt csak a cselekménye alapján lehet jellemezni, az már rossz.
2015. nov. 29. 10:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Cselekmény:

"Ravasz kapitány hazaindul szőnyegszövödét vezető nejéhez, akit többen jó partinak tekintenek. Közben a ravasz kapitányt női zenekar csábítgatja, de ő nem dől be, és a textilaspiránsokat sportegyletté átalakítva, gerelyvetésben elsőnek jön be, majd fiával társulva felvirágoztatja a régi üzletet"

másik cselekmény:

"Hajóorvos alacsony és magas emberek közé kerül, és megutálja a normális termetű embereket."

Megírod?

Ha már megírták, sõt kiadták, elolvasod?

Szal 1etértek # 4/4 Időpont ma 10:49 -el.

2015. nov. 29. 20:54
 6/9 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat. Nos, odaadtam random ismerősnek a kéziratot. Szerinte brutális de jó. A rasszizmus nem a vámpír vs. vérfarkas dolog és nem is ostorzok más népeket. A lényeg az, hogy adott egy római birodalom méretű királyság, ami földarabolódik jópár tartományra. Ezeknek mind kialakul a maga hitvilága et cetera. A poliszok folyton háborúznak akivel lehet. Meggyengülnek. Nagy a feszültség a köznép soraiban. Ezt az egyik tartomány azzal próbálja levezetni, hogy közös ellenséget keres: így vallási köntösbe bújtatva kiadja: mindenki bűnös aki nem keresztény, aki barna sárga kék zöld hupilila stb. Az egyik hős egy volt néger rabszolga a másik egy hitetlen bűnöző a harmadik egy alkoholista mágus a negyedik egy ember-patkány hibrid... és így tovább. Szóval végigkergetik őket a tartományon. Ez a történetnek csak egy része. A hősök egymást is elitélik, de együtt kell maradniuk. A legfőbb karakter a bűnöző (az ő szemszögéből írom). A testébe zártak egy démont szóval neki ezzel is harcolnia kell. A mágus ki akar törni is iszákos, szürke életéből. A négernek nincs hová mennie, ezért tart velük. A patkányt meg akarják ölni. Mellesleg ő is mágus, és csak az ő és a piás varázsló tudják kiszedni a latorból a démont. Viszont kell egy eszköz is amivel mególik a rémet. Ha valaki lyukat talál a storyban: kérdezzen. Most nem magyarázok meg mindent.

Még egyszer kösz a válaszokat. 4-es és 5-ös kommentelő: ti vertétek a nyálatokat a megmagyarázatlan dolgok miatt. Most mondjatok véleményt.

2015. nov. 30. 20:41
 7/9 A kérdező kommentje:
Bocs: nem "megmagyarázatlan dolgok" hanem "rossz cselekmény". Nem'tom miért az előzőt írtam:)
2015. nov. 30. 20:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Sz*rni rá!

Ha jól megírod, ütős lesz. Ha nem, akkor lehet akármilyen jó a sztori, akkor is felejthető lesz.

Mondjuk nem tudom, mi a célod. Én csak a virtuális íróasztalfiókomnak írok, szóval könnyen beszélek. :)

Ha te szeretnél a regényeddel sikereket is elérni, akkor kérd ki még több ember véleményét, hiszen csak úgy kaphatsz (talán) reálisabb képet arról, hogy van-e erre igény.

Én amúgy az eddig leírtak alapján jó eséllyel elolvasnám. :)

2015. dec. 6. 00:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Hümm...
2016. jan. 6. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!