Ki ennek a képnek a festője? Mi a festmény címe?
Keresek egy festményt, de nem tudom, hogy ki festette és mi a címe.
A festmény egy szobát árbázol, amelyben van egy ágy, ahol egy kislány haldoklik, vagy más meghalt, és a búcsút szimbolikusan ábrázolja a festő úgy, hogy a kislány félig ül az ágyban. Az egyik keze az ágy mellett ülő anyja kezét érinti.
A háttérben csillagok vannak és sok a kék szín.
Ezt a festményt fotózza Agatha Christie A halott ember tükre c. művéből készült BBC-filmben Mrs. Lingard, a Modern Művészetek Múzeumában.
Kb. az 1910-20-as évek környékén keletkezett, de lehet, hogy előtte pár évvel.
Keresem a festőt és a kép címét. Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Jól emlékszem a filmre és konkrétan a képre is. Mi arra jutottunk, hogy valószínűleg ez a festmény korábban nem létezett, hanem ehhez a filmhez festették.
El is hangzik a filmben, hogy nem fauvista mű, és valóban nem az.
Ettől persze lehetne korabeli festmény, de ha jól emlékszem a regényben nem is jön elő, csak a filmváltozatban van kulcsszerepe. Így a filmhez mindenképpen kellett egyet festeni akár volt a Múzeumban, akár nem.
Végül pedig sehol nem akadtunk a nyomára sem a neten, sem művészeti lexikonokban, albumokban. Képzőművészetben jártasabb ismerőseink sem ismerték. Mivel nem akadtunk nyomára úgy döntöttünk, hogy biztos a filmhez készítették.
Persze nem mondom hogy Poirot-i szürkeállománnyal nyomoztunk a kép után :)
Nem ehhez a filmhez festették, az biztos, mert én ezt a képet jól ismerem. Régen voltam gimis, de azért a memóriám még jó. Az egyik könyvünk belős hátsó lapjain voltak képek, volt ez a festmény. Létező, tudom, hogy létező, azért is keresem.
Ettől függetlenül köszönöm a választ.
Köszi az infót. Most már engem is érdekel a válasz :)
A tankönyvet kéne valahogy felkutatni. Nem ez volt esetleg?
Nem. A tankönyv régi (nem írom meg, mikori), és annak nem a fedőlapja volt, hanem hátul az utolsó oldalakon voltak képek.
A képet köszönöm, én is megtaláltam, a téma hasonló, de nem ez az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!