Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Görög mitológián belül melyik...

Görög mitológián belül melyik történetet értik "az istenek elrablása" alatt?

Figyelt kérdés
Hétfőn művtöri zh, és van egy ilyen tételcím, hogy Az istenek elrablása, és fogalmam sincs, hogy hol keressek utána, mert bár lehet, hogy én vagyok helikopter, de számomra egyáltalán nem egyértelmű, hogy pontosan mire is gondolt itt a tanár. Melyik isteneket rabolták el és ki?

2015. nov. 18. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Én csak Perszephónéről tudom, hogy elrabolták.

Arra tippelnék, hogy itt az oktatónak valami saját teóriájáról lehet szó, aminek ezt a munkacímet adta. Talán arról, hogy a mitológiákat hogyan váltották fel a másik vallások illetve a vallástalanság. De ez tényleg csak tipp.

Inkább érdeklődj a csoporttársaidnál, hátha van köztük olyan aki be is járt órára :)

2015. nov. 20. 12:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Én többnyire bejártam, csak ez nem volt órai anyag, a vizsgára majd más kell, ez még csak az egyik beugró, ehhez csak a címeket adta meg és hogy milyen könyvekből érdemes készülni... állítólag 15 perces lesz az egész, de kb 105 fogalom van bibliai és mitológiai témából.
2015. nov. 20. 14:07
 3/5 A kérdező kommentje:
És amúgy igen, Perszephónét is elrabolták, de Europét is...
2015. nov. 20. 14:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Európét is elrabolták, de ő halandó földi ember volt, nem isten.

Továbbra is tanácstalan vagyok, hogy vajon mi állhat emögött. Szakirodalmat sem találtam ilyen címen. Passz.

2015. nov. 23. 00:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Azóta már valaki megkérdezte a tanárt és azt mondta, hogy ez mégsem fog kelleni. :)
2015. nov. 23. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!