Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ha rajzolok vagy festek...

Ha rajzolok vagy festek valamit akkor az engem jellemez? Vagy akár a szerelmemre is vonatkoztathattam?

Figyelt kérdés
2015. nov. 4. 22:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Előre leszögezem NEM tanultam lélektant,se semmi a kérdés tekintetében releváns tárgyat,pusztán csak a saját tapasztalataimat és gondolataimat <rom

Én eddig úgy vettem észre magamon és másokon is hogy ha nem is teljesen de nagy vonalakban a legtöbbször jellemzi az alkotót a rajza.

Ez nem mindig jön be mert (vegyünk engem például) én az esetek 90%-ában a szó szoros értelmében elborult,groteszk,ijesztő dolgokat rajzolok.Ez valóban jellemez engem,de a fennmaradó 10%-ban előfordulnak aranyos,cuki,és karikatúrisztikus rajzok is.Ha valaki pont ezt a 10%-ot vizsgálná meg,akkor azt állapítaná meg rólam hogy egy életvidám,rózsaszín lelki világom van.Ez persze tévedés lenne.

Azt viszont szerintem mindig tükrözi a rajz hogy a rajz készítésének pillanatában milyen hangulatok és gondolatok kavarogtak az alkotóban.

2015. nov. 5. 01:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem egy festőt több kép jellemez, pontosabban nem csak önmagát,hanem úgymond az útját. Jellemzően van egy irány amerre tart,de időnként ez módosul, vannak kilengések,mikor kipróbál új dolgokat stb..
2015. nov. 5. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!