Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Franz Kafka Átváltozás című...

Franz Kafka Átváltozás című művében Gregor egy emberméretű féreggé változik át?

Figyelt kérdés
Egy emberméretű bogár lesz,vagy olyan kicsi,mint egy igazi bogár?És egyáltalán milyen féreg lesz?Valami csótány?

2015. okt. 24. 21:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Rögtön az elején nyilvánvalóvá válik, hogy emberméretű:

"Amikor egy reggel Gregor Samsa nyugtalan álmából felébredt, szörnyű féreggé változva találta magát ágyában. Páncélszerűen kemény hátán feküdt, és ha kissé fölemelte a fejét, meglátta domború, barna, ív alakú, kemény szelvényekkel ízelt hasát, amelyen alig maradt már meg végleg lecsúszni készülő paplana. Számtalan, testének egyéb méreteihez képest siralmasan vékony lába tehetetlenül kapálódzott szeme előtt." - a paplan ugyebár árulkodó. Ha kicsi bogár lenne, akkor nem csúszna le róla.

Nincsen pontos rendszertani besorolása annak, hogy mivé válik.

2015. okt. 24. 21:09
 2/3 anonim ***** válasza:
11%
Rég olvastam, de úgy emlékszem pont attól groteszk, hogy vannak olyan részek is, amely szerint normál bogárméretű, szóval nem egyértelmű a dolog. Olvasd el, meglátod :)
2015. okt. 26. 20:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem pontosan emberméretű, de mindenképp nagy méretű bogár, a megszokott bogarakhoz képest:) Pl. az egyik részben arról ír, hogy elkellene rejteni őt egy lyukakkal ellátott dobozban/ládában. Vagy amikor az elején leesik a földre, akkor akkorát koppan, hogy kintről is meghallják a szülei.

Ha igazi bogár lett volna, akkor talán nem "ismerték" volna fel őt, vagy nem rémültek volna úgy annyira tőle. Én úgy tudom elképzelni, mint ember méretűnél valamivel kisebb bogár.

pl. abban a részben, amikor elbújik a kanapé alá, ahová szorultan, épp csak hogy befér.

2016. aug. 21. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!