Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Van aki nagyon szépen tud...

Van aki nagyon szépen tud rajzolni de csúnyán fest?

Figyelt kérdés
Most igazából nem erre a két technikára gondolok csak. Hanem tulajdonképpen mindegyikre.
2015. okt. 4. 11:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze, a különböző technikák különböző hozzáértést és másfajta kézügyességet igényelnek.

Chagall festményei például nagyon jók (illetve sok jó van köztük) de a litográfiáit az erős középmezőnybe sorolnám.

2015. okt. 4. 11:17
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Én nagyon jól festek, de rajzolni nem tudok. Meg festeni sem.
2015. okt. 4. 11:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Igen, ezért vannak külön festők és grafikusok :)

Nem is a kézügyességről szól a dolog, hanem inkább látásmódról. A festők nagyvonalúan dolgoznak, lágyan, árnyalatokban gondolkodva, ezekből bontva ki az összképet, a grafikusok pedig inkább formákat egyesítenek és öltöztetnek fel színekkel, árnyékokkal. Mintha a festők rosszul látnának, és csak úgy kb-ra behatárolnák a formákat, a grafikusok pedig túl közelről néznék a rajzlapot.

Nagyon sok múlik azon, hogy ki tanítja az embert rajzolni. Sok tanár nagyon elfogult a saját módszereivel kapcsolatban, és hiába kellene grafikusokat képeznie, erőlteti a mindenféle körvonalat, térforma-alapokat nélkülöző rajzokat. Mások pedig ezzel kezdik a tanítást: kockákat rajzoltatnak, még azoknak is megrajzoltatják a szerkezetét, művészeti anatómia-könyv másolásával tanítják az embert.

Úgy vettem észre, hogy a festő-típusok jobban szeretnek színeket használni, a grafikusok a grafitot preferálják. A digitális festészetben viszont mind a két típus kiélheti magát, mert nem kell hozzá olyan sok idő és türelem, mint a valódi festékhez, nem hárul az emberre olyan nagy felelősség (mert ha elrontasz valamit, csak megnyomod a Ctrl+Z-t), sokkal egyszerűbben, mégis látványosan lehet keverni a "festékrétegeket", ráadásul használhatsz pl. szenes hatást az "olajfestményeden", mert virtuálisan ezek nem ütik egymást, minden fog mindenen.

2015. okt. 4. 15:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Előző már kb elmondta,de a úgymond van rajzos és festői szemléletmód.

A kettő között az eltérés az,hogy a rajzos vonalakat ,míg a festői foltokat részesíti előnyben.

Vannak akik keverik a dolgokat és festve is rajzosan dolgoznak illetve vannak akik rajzeszközökkel is festőibben alkotnak.

A rajz szerintem nagyobb pontosságot igényel.

A festés viszont nagyobb anyagismeretet,színes felületekben való gondolkodást ,színkeverés ismeretét igényli.

Én próbáltam mindkettőt és teljesen más..

2015. okt. 4. 19:20
 5/8 anonim ***** válasza:
olyan nincs hogy csúnyán fest! Olyan van hogy amatőr meg profi. Mindenki tud festeni és rajzolni is.
2015. dec. 10. 22:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen,köztük vagyok
2018. nov. 7. 18:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Anyám mondta, hogy szépen rajzolok, de jó lenne, ha rendbehoznám a külsőm, mert csúnyán festek.
2018. nov. 7. 22:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Jelen

Az egész osztály nevében

2019. dec. 9. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!