Szerintetek a vulgaritástól tobzódó irodalmi műveket miért tartják többre, mint a rap költészetet?
Nem ismerem a konkrét példákat, de a stílus csak egy dolog az irodalmi érték megállapításánál. Sok rapszöveg a káromkodás csak töltelékszó, úgy nincs sok értelme.
Persze a rap is lehet igényes és magas szinten művészi, erre is van példa bőven.
A (magyar) rap 99%-a a következő 3 közül valamelyik:
1. "Engem az utca nevelt fel, úgyhogy én már tudom mi az a nagybetűs ÉLET, úgyhogy most már nagyon f-asza gyerek vagyok, aki sokat látott... Drogok, alkohol, depresszió, ez az életem!"
2. "Ha meghallod a rapem, megdöglesz te szemét! Én vagyok a hülyegyerek a környékről, yeah!"
3. "Úúgyy hiányzol jajj drága szerelmem mindjárt meghalok jajj jajj jajj"
Mert művészeti szempontból a rap egy moslék, ami semmiről nem szól, nincs mondanivalója, mélyebb, rejtett értelme. Míg a vulgáris irodalom általában megmutatja, hogy a csúnya is lehet szép!
Miért nem tekintik zeneművészetnek a mai electro-techno slágereket? Mert azok csak zajok, amik semmit nem mondanak. De pl. Bartók Allegro Barbaro, vagy A csodálatos mandarin ezeknél kicsit többről szól.
Én így látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!