Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek a vulgaritástól...

Szerintetek a vulgaritástól tobzódó irodalmi műveket miért tartják többre, mint a rap költészetet?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömmel nagyon csúnyán összevesztünk amiért azt merészeltem mondani, hogy a rap zene számomra ugyanaz, mint Spiró György Csirkefej című műve. Indoklás: mindkettő tele van káromkodással, az utca nyelvén íródott. Erre azt mondja nekem, hogy Spiró György megteheti. Nem értem ezt a fajta sznobizmust. Egy író miért teheti meg ugyanazt, amit egy rap zenész nem. Ganxsta Zolee, Dopeman, Belga, Sub Bass Monster Spiró Györgyhöz hasonlóan az utca nyelvén ír, de sokan ezt nem realizálják.
2015. szept. 28. 16:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Az utca nyelvén lehet mocskot és lehet művészetet is írni. Ahogy a "sima" nyelven is.
2015. szept. 28. 17:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a konkrét példákat, de a stílus csak egy dolog az irodalmi érték megállapításánál. Sok rapszöveg a káromkodás csak töltelékszó, úgy nincs sok értelme.

Persze a rap is lehet igényes és magas szinten művészi, erre is van példa bőven.

2015. szept. 28. 17:52
 3/4 anonim ***** válasza:

A (magyar) rap 99%-a a következő 3 közül valamelyik:

1. "Engem az utca nevelt fel, úgyhogy én már tudom mi az a nagybetűs ÉLET, úgyhogy most már nagyon f-asza gyerek vagyok, aki sokat látott... Drogok, alkohol, depresszió, ez az életem!"

2. "Ha meghallod a rapem, megdöglesz te szemét! Én vagyok a hülyegyerek a környékről, yeah!"

3. "Úúgyy hiányzol jajj drága szerelmem mindjárt meghalok jajj jajj jajj"

2015. szept. 28. 18:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Mert művészeti szempontból a rap egy moslék, ami semmiről nem szól, nincs mondanivalója, mélyebb, rejtett értelme. Míg a vulgáris irodalom általában megmutatja, hogy a csúnya is lehet szép!

Miért nem tekintik zeneművészetnek a mai electro-techno slágereket? Mert azok csak zajok, amik semmit nem mondanak. De pl. Bartók Allegro Barbaro, vagy A csodálatos mandarin ezeknél kicsit többről szól.

Én így látom.

2015. okt. 15. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!