Az irodalom és más társművészetek szolgálhatnak gyógyírként a sebeinkre? Ha ez így van, akkor viszont a Werther, Szomorú vasárnap, etc. Hatására miért lettek sokan öngyilkosok?
Figyelt kérdés
Egy irodalmár véleménye szerint az olvasott szövegek átsegítenek az élet buktatóin. Ez szerintem nagyon igaz, de mégis sosem tudom a választ, hogy miért lettek ezek az emberek öngyilkosok az olvasott művek hatására. Vajon alapból hajlamosak voltak a depresszióra, és a művek még mélyebbre taszították őket? Ha ez így van, akkor viszont nem gyógyír.2015. szept. 4. 12:49
1/7 anonim válasza:
azért a szomorú vasárnapot ne vegyük már a művészetek közé... Szerintem, aki nagyon depr.-ós az keresi a lehúzó dolgokat, mint nyakába a követ, és akkor sülhet ki rosszul, ha pont a sötét a kritikus mélységbe húzza.
De alapvetően az igazi művészet jó hatású, és úgy segít, hogy általuk mélyebbre jutunk a megismerésben, és ennek révén segít elviselni a lényege szerint tragikus lét nehézségét.
2/7 anonim válasza:
Maga Goethe határolódott el azoktól, akik megölték magukat a Werther miatt.
3/7 anonim válasza:
azzal már nem sokra mentek az öngyik - de azt mondanám, nem a Werther miatt haltak meg - esetleg az volt az utolsó csepp a szenvedéssel teli poharukban
4/7 anonim válasza:
Igen, én ezt a kérdezőnek írtam érdekességként. De amúgy igen, ez igaz. Egyszer volt egy novella egy lányról, akinek meghalt a nagyapja, és elkezdett sírni, mert nem sikerült elsőre bekötnie a cipőjét. Nyilván nem ez volt a baja, hanem a sok elnyomott feszültség.
5/7 anonim válasza:
A szomorú vasárnap nem művészet?
6/7 A kérdező kommentje:
A válaszoló nyilván arra gondolt, hogy a slágereket ne soroljuk a művészet kategóriájába. Seress Rezső akkor slágerszövegeket írt.
Goethe műve egyértelműen elitkultúra.
2015. szept. 6. 20:52
7/7 anonim válasza:
A művészet arról szól szem hogy a szépre felcisszük az addig homályos szemet szivet lelket,meg katartikus élményeket vált ki,erre jó a színház és az epikus művek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!