Szépek ezek a fotók? (bővebben lent! )
Nekem alapjában véve tetszenek.
Vannak köztük nagyon jók, meg vannak olyanok is, amire azt mondom, hogy megállja a helyét az előttem szóló kritikája.
De összességében mindenféleképpen pozitív a benyomásom.
+ látszik, hogy szereti és igyekszik. Van pár fotója, amit jónak is mondanék.
- nekem hiányzik belőlük a finomság - nyilván, hogy meglegyen a kellő érzéke hozzá, ahhoz rengeteg gyakorlás és tanulás kell. És persze alázat.
Amikor kezdő voltam, én is roppantul széteffektezett, már-már ízléstelen fotóimtól voltam elájulva. Pár hónap gyakorlás, és szerintem ő is rájön, hogy a kevesebb több :)
Javaslom, hogy, ha egyelőre nem is tanfolyamra, de egy "digitális fotózás alapjai" könyvre fektessetek be. Megérné azt a 2-5 ezret. Abból megtanulhatja az alapszabályokat (pl. kompozíció)
Plusz: deviantart fotós részlegét nézegesse sokat. Rengeteget lehet onnan is tanulni. ( mondjuk, akkor, ha már meg tudja különböztetni a művészetet a giccstől)
Amint ezekkel megvan, akkor mutassatok pár újabb képet tőle :)
Van köztük egy pár szép fotó, és van 1-2, ami kiváló nyaralásfotó lehetne, ha volna benne egy kicsit több plusz. Általában túleffektezettek a képek. Mondjuk nem tragédia, minél többet foglalkozik valaki a fotózással, annál inkább leszokik erről.
Olvassa a szakirodalmat. Minden tudásszinthez meg lehet találnai azt a könyvet, ami mond újat, és nem túl száraz még egy hobbistának sem. Ha talál egy témát, akkor azt fotózza le több látószögből, álljon kicsit messzebb is, vagy próbálja meg kiragadni egy részletét. Kísérletezzen a beállításokkal. És ami a legfontosabb, hogy legyen kritikus önmagával szemben. Jövőre a nyaraláskor biztos jobb képeket készít majd. :)
Ha nem vagyok indiszkrét, ezek a képek telefonnal, vagy rendes géppel készültek? Milyen géppel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!