Tudtok hasznos, jól felépített tananyagot ajánlani kezdő rajzoláshoz?
Jobb agyféltekés rajzolás - ezt a könyvet elkezdtem pár hónapja de ahol a kezet kellett lerajzolni elakadtam, sehogy sem sikerült szépen megalkotni (lehet, hogy nem próbálkoztam eléggé)
Viszont szeretnék egy jó alapot lefektetni ennek ellenére is. Tovább fogok menni a könyvvel és gyakorolni azt is. Youtube-on már keresgéltem, néztem is elég sok videót (angol nem probléma), de egyszerűen nem találok egy olyan csatornát, vagy videósorozatot ami a legalapvetőbb dolgoktól felvázolja az egészet, hogy mit hogyan kéne, mire érdemes figyelni stb. Milyen címszavak alatt keresgéljek, ha ilyen jellegű dolgot szeretnék megtalálni? A célom az, hogy szép árnyékolt rajzokat tudjak elkészíteni, de ez nem fog menni alapok nélkül.
Kérlek szépen segítsetek. Ma egész nap csak keresgéltem de semmi, bízom benne, hogy nem jó címszó alatt kerestem. Jó lenne elkezdeni végre a gyakorlatban is, ezért tettem fel a kérdést, hogy hátha tud valaki valami hasznosat mondani. Linkelhettek videókat, csatornákat, blogokat, bármit.
:)
Köszönöm szépen!
Kedves kérdező!
Tényleg örülök, hogy segíthetek. Én körülbelül 2 éve kezdtem rajzolni csak úgy és elsősorban az animék (japán rajzfilm) koreai történelmi drámák hatására és egészen 1 hónappal ezelőttig csak másoltam. És tanár nem volt a segítségemre sajnos, mert általánosban nagy osztály voltunk nem jutott senkire sem idő rajz órán, rajzszakkörre is jártam, de ott meg kb. 40-en voltunk így ott még inkább nem tanultam semmit :( Most gimnáziumban pedig nem is volt rajz szakos tanárunk csak egy magyar szakos jött be órákra és kb. azt csináltunk amit akartunk (csak legyen 1 rajz óra végére). Szóval tanári segítség kihúzva, tanfolyamra sose gondoltam, de nem is lenne rá pénzem főleg úgy, hogy a szüleim bolondságnak tartják. Így hát kezdetekben körül belül semmit sem fejlődtem a másolással (persze képről másolni megtanultam, de az élőrajzolás már nem ment egyáltalán). Viszont most úgy 1 hét alatt rengeteget fejlődtem.
Én jelenleg leginkább azt hiszem csendéleteket rajzolok, habár az árnyékolással igencsak meggyült a bajom, úgyhogy arról még sok videót fogok nézni, mert gondolom te is tapasztaltad hogy nagyon nehéz viszont szerintem a forma érzékem már kifejlődött képes vagyok lerajzolni egy tárgyat a környezetem ből helyesen és a szüleim szerint akik igencsak kritikusan vannak ehhez szerintük is látható némi fejlődés.
Szóval azt javaslom gyakorolj, gyakorol, gyakorolj és rajzolj még bármit amit meglátsz firkantsd le ha csak egy 2 perces skicc akkor is sokat segít :) És ne add fel!
Értem, akkor te is magad kezdtél hozzá. :) Nem tervezem feladni, most nagyon belejöttem. Délután 4-től videókat nézek, és próbálkozom. :D A másolást egyelőre hanyagolom, persze vannak dolgok amiket le szeretnék rajzolni, de ha az alap dolgok nincsenek begyakorolva, és helyre rakva akkor felesleges nekifogni úgy gondolom. Most az emberi fejet kezdtem el tanulmányozni, már kb 10 videót megnéztem arról, hogyan kell különböző irányból, szögből lerajzolni körök és ellipsziksek segítségével. Az elején nagyon nehezen ment de aztán már kezd tisztává válni az egész.. Még kell rajta nagyon sokat csiszolni de lassan jó lesz úgy érzem. :D A többi testrészre is így szeretnék majd fókuszálni, külön szépen begyakorolva mindet aztán gondolom le is tudok majd rajzolni egy embert "élethűen" árnyékolás nélkül, de legalább a formák és az arányok rendben lesznek.
https://www.youtube.com/watch?v=z2R1BjXBiQ0
(ilyenek segítségével próbálkozom)
Árnyékolást is ma gyakoroltam, tónus skálát készítettem minden ceruzámmal. Erre érdemes rákeresni (tone scale) mert hatalmasat tud dobni az árnyékolási technikán úgy gondolom. Miután elkészítettem a skálákat azután kipróbáltam egyszerű alakzatokat árnyékolni és szerintem láthatóan jobb lett az eredmény mint az előtt amikor nem csináltam ezt. De úgy gondolom mivel te egy ideje már foglalkozol ezzel, szerintem már találkoztál ilyen skálával.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!