Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Realisztikus rajzoláshoz elég...

Realisztikus rajzoláshoz elég kis tehetség? Hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
Az átlagnál jobban rajzolok de nem kiemelkedően. Sose voltam még rajztanfolyamon vagy hasonlón viszont nagyon érdekel a rajzolás. Hogyan kezdjek hozzá? Valami jó blog, könyv? Egyszerűen csak kezdjek rajzolgatni és majd kialakul? Vagy van egyáltalán esélyem ha nem úgy születtem? Köszi a valaszokat:)

#kezdő #rajzolás #realisztikus rajzolás
2015. aug. 16. 15:50
 1/8 anonim ***** válasza:
2015. aug. 16. 16:08
 2/8 anonim ***** válasza:
2015. aug. 16. 16:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, ha szorgalmas vagy, akkor megtanulhatsz egy megfelelő szintet. A realisztikus rajzoláshoz nem kell nagy művészi tehetség, helyette a pontos megfigyelőképesség számít. Keress egy rajzszakkört,sokkal jobban jársz, mint a könyvekkel, vagy ha magadtól tanulnál.
2015. aug. 16. 16:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a jobb agyféltekes módszerről már hallotam, viszont nem akarom kipróbálni mert ismerőseim mondták, hogy csak másolni tanítanak igazából magadtól nem fogsz tudni sokkal jobban. Rajz szakkör meg nem nagyon van a közelünkben de folyton keresek:)
2015. aug. 17. 08:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a linket, ha már ingyen letölthető megnézem, de az előszóban is írja, hogy azért tudták lerajzolni mert nem tudtak mi az - tehát csak másoltak. Én úgy szeretnék megtanulni, hogy pl. egy rózsát teljesen élethűen, nem egy rózsáról készűlt rajzot lemásolni.
2015. aug. 17. 09:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Ismerek olyat aki tanulta ezt a jobb agyféltekés rajzolást: Ő nem csak képről tud rajzolni. Ránéz valamire, és lerajzolja, elég jól- ami a tanfolyam előtti rajztudásához képes óriási fejlődés. Élethűek a rajzai.
2015. aug. 18. 19:31
 7/8 anonim válasza:

Szia én is hasonló cipőben járok (bár a tehetségemről nem tehetségemről nem tudok nyilatkozni) íme néhány ,link ami segített nekem. Továbbá szeretném megemlíteni, hogy a képről való rajzolással nem valószínű, hogy fogsz fejlődni... Az csak árt higgy nekem elég tapasztalt vagyok benne, ami fontos az a rengeteg körülötted lévő tárgy gyors lerajzolása, a kitartás és a gyakorlás!

A ceruza tartásra is figyeljetek!

ffff https://www.youtube.com/watch?v=of8wLYXdau4 ebben a középső és gyűrűs ujja között tarrtja a ceruzát vázlatoláskor ez nagyon sokat segít 3:27 nél tudjátok megnézni, hogy sokat segít próbáljátok ki.

Remélem tudtam segíteni sok szerencsét mindekinek. :)

Magyar nyelvű videók (mindegyik elé csak annyi hogy w w w. y o u t u b e . c o m és kész a link) :

/watch?v=z7wfT1kmU1g

watch?v=Z7tQ4RNrFro

watch?v=SGDMq-sTdNI

watch?v=mTqOPeHHBrQ

nem kifejezetten tut, de elmondja hol kezd a rajzolást :

watch?v=Gg76OPqXmC4

Angol nyelvű:

watch?v=Bu3ulVhO3z4

watch?v=8tX7y9mu-lM

watch?v=8tX7y9mu-lM

watch?v=C_GWSpCLLPg

watch?v=0QD0CUfL_pQ

watch?v=0h6AUiImTVY

watch?v=OezMavBqWXc

watch?v=VKJQI0_oeWQ

és még sok mást fogsz találni...

Ami a jobb agyféltekés razolást illeti van benne igazság és egyes elemei valóban hasznosak lehetnek, de a teljes egész nekem nem jöt be... (nekem is meg van a köny munkafuzet stb...)

És amitől tényleg szeretnék mindenkit óva inteni az a MÁSOLÁS kb minden angol videóban elmondják, hogy az mennyire nem jó és nagyon igaz én 4 nap ugynevezett élő (táth előttem lévő) rajzolással rengeteget fejlődtem annyit amennyit másolással kb. 2 év alatt (2,5-3 éve rajzolok hobbi szinten nagyon hm... nem túl művészin.) De most végre tényleg úgy érzem fejlődtem úgyhogy ezt a videót kezdésnek hogy, hogy is kezdj ez a legfontosabb:

(Angol)

Első tanácsok:

watch?v=4BI5gkwn9Bs

Az eszközökről:

watch?v=iOkdQbfb25E

Árnyékolásról:

watch?v=-DDTrpJ4PXg

Még árnyékolásról, fényekről:

watch?v=12mYmU3Dl40

2015. aug. 20. 21:39
 8/8 anonim válasza:

Szia! Szerintem kell hozzá tehetség meg ha a családtagodtól örökölsz ilyen képességet. Én így vagyok ezzel,jól rajzolok már 4 éves korom óta rajzolok rajzpályázatokra(most 11vagyok) rendszeresen gyakorolok szerintem az emberi testet próbáld, rajzold meg a fejet és még7-szer rajzold be a fej alá kb.ekkora egy felnőtt emberi test,próbálkozz a fejjel is: rajzolj egy fejet,oszd két felé ott lesz az orr, az orr fölött is felezd meg,ott lesz a szem, az orr alatt is,ott meg a száj.

Nézz videókat az sokat segíthet! Küldd be rajzaidat rajzpályázatokra ott sok értékes nyeremény van!(én mindenre beküldöm ha tudom, és általában nyerek,vagy első második, harmadik vagy különdíjas leszek, ezzel nem dicsekedni akarok)próbálj csendéletet rajzolni,mesefigurákat,híres embereket rajzolni. A jobb agyféltekés tanfolyamra is mehetsz,de az elég drága,de ha tudsz rajzolni hasonlóan mint azon a tanfolyamon akkor nincs rá szükség! Ha elég jól fejlődsz akkor el is adhatod rajzaidat jó pénzért,tehát még a vagyonodat is megszerezheted vele!;) minnél részletesebb annál jobb,remélem segítettem!😃

2015. szept. 14. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!