Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szabad egyszerre 2 helyre...

Szabad egyszerre 2 helyre ugyanazt a verset küldeni?

Figyelt kérdés

(2 irodalmi folyóiratnak, vagy például egy netes portálnak párhuzamosan.)

Pályázatoknál oda szokták írni, hogy eddig meg nem jelent műveket várnak. de egy sima publikációnál, amit nem előz meg pályázat, csak elküldöm, hogy szeretnék megjelenni, ott szabad egyszerre több helyre is? (Biztos jön valaki, aki leírja, hogy semmi esélyem megjelenni, de nem ezt kérdezem.)

2015. aug. 7. 12:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha esetleg mindét helye egyszerre jelenne meg, az probléma lenne...( ha az interneten bárhol megjelenik: publikálásnak számít!)
2015. aug. 7. 12:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy az is publikálásnak számít. De régi költőknek is van olyan, hogy több helyen is megjelent is versük. Ezért van az, hogy az utolsó verziót tekintik véglegesnek. Az hogy van ilyenkor?

És verseskötetbe rakhatom/kiadóba küldhetem azokat, amelyek már korábban voltak újságban?

2015. aug. 7. 13:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha a kiadó vagy portálnál, a szerződésben benne van, hogy lemondasz a szerzői jogokról tehát átruházod, akkor nem küldheted el másnak. Onnantól kezdve ő jogosult publikálni.

Persze ettől lehet eltérő szerződés.

2015. aug. 7. 15:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, ezt tudom. De ha csak elküldöm a versemet, akkor hol lehet ilyet elolvasni? Mert pályázatnál le szokták írni. De ha csak beküldöm kéretlenül, akkor nem kötök semmilyen szerződést, nem? Akkor még egy könyvkiadó lehozhatja?
2015. aug. 7. 19:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez esetben (privát véleményem szerint) illik megvárni a szerkesztőség válaszát, mielőtt máshol is próbálkoznál.

De ha nem remélsz pénzt és szerződést, akkor elküldheted egyszerre is több helyre, viszont ilyen esetben minden érintett felé illene jelezni, hogy kik kapják még.

Ezt józan paraszti ésszel gondolom így, de nem értek hozzá, hogy valóban hogy megy ez. A mai világban minden abszurd dolog előfordulhat. :)

2015. aug. 7. 23:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendeben, köszönöm a tanácsokat.
2015. aug. 10. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!