Ki szeretném próbálni az akvarellfestést. Milyen festéket ajánlanátok?
Régen rengeteget rajzoltam, de csak grafittal, festeni nem igazán festettem. Nagyon megtetszett az akvarell, szeretném kipróbálni.
A problémám csak annyi, hogy ha már elkezdek valamit, szeretem normálisan csinálni, így nem szeretnék olyan minőségű festékkészletet vásárolni, amit kb. áltsuliban használnak.
Viszont túlzásba sem szeretnék esni, hiszen nem biztos, hogy bejön a dolog.
Tehát valami "középkategóriás", jó minőségű, de mégsem profi és egetverően drága cuccot szeretnék.
A leírások alapján talán a szilkés egyszerűbb lenne, de igazából csak otthon festek, nem szabadban, szóval végül is mindegy.
Mivel színekkel sosem dolgoztam, jó lenne, ha készletet javasolnátok, vagy ha olyat mondtok, amit egyesével lehet vásárolni, akkor pár színt említenétek, amit mindenképp érdemes beszerezni.
Előre is köszönöm a segítséget!:)
Köszi:) Azt hiszem, még szétnézek egy művészellátóban, kifaggatom az eladókat meg megnézem a kínálatot, és ha nem találok jobb ajánlatot, akkor rendelek W&N-t.
ÚÚÚ, remélem menni fog és nem megy el a kedvem az első próbálkozás után:D
Hát ez olyan,hogy kinek melyik áll jobban kézre,de itt a technikához szerintem több ügyesség kell. Én mondjuk keveset használom,mert komplett,összetett képet nehezebb csinálni vele,de a színei tetszenek és kis felszerelés kell hozzá.
Amit ajánlottak nekünk,hogy érdemes külön edényben mosni a hideg és a meleg színeket,hogy ne koszolódjon..
Annyit szeretnék még kérdezni, hogy papírból milyet érdemes venni? Úgy olvastam, hogy a vékonyabb papírokat be kell előtte vizezni és kifeszíteni, a vastagabbakat nem. A 300 g-os számít vastagnak? Vagy melyik?:D
Ecsetekből kezdésnek milyet, mennyit, milyen vastagságút?:)
Plusz azt is olvastam, hogy papírokból van sima, érdes és durva, célszerű az érdest választani. Viszont egy csomó papírnál nem írja, hogy milyen:D Vagy amihez nincs odaírva, hogy durva vagy sima, az közepes?:)
Papírból van valami típus jó áron, amit preferáltok?
Egyékéni ízlés dolga,de ha nem akarod,hogy könnyen hullámos legyen,akkor 300g/m2-es vagy nehezebbet érdemes venni.
Van cold pressed meg warm/hot pressed.
De a legjobb egyébként a rongpapír 'rag paper' esetleg 'cotton paper' viszont drága,de cserébe jól bírja a strapát.
Ami tetszett még az a
De egyébként érdemes párat kipróbálni,mert tényleg egyéni ízlés dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!