Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Klasszikus kétszemélyes...

Klasszikus kétszemélyes színdarabok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! a barátommal kitaláltuk, hogy megtanulunk pár színdarabot és előadjuk a magunk szórakoztatására. szeretettel várom az ötleteiteket, lehetőleg egy férfi és egy nő szereplővel. Ismert, klasszikus drámaírók műveit előnyben részesítem, de bármilyen javaslatra kíváncsi vagyok! Köszi előre is!

2015. júl. 19. 21:56
 1/4 Albertinka válasza:
A Gellérthegyi álmok című darabot javaslom Karinthy Ferenctől. Két fiatal színészre íródott, azonos nehézségű és fontosságú szerepekkel, komoly és mégis nagyon szellemes, szórakoztató darab. A szöveg nem nehéz, könnyen tanulható. Díszlet, jelmez nem is nagyon kell hozzá.
2015. júl. 24. 08:15
 2/4 Albertinka válasza:

Közben még eszembe jutott néhány ötlet:

Beckett: Godotra várva (eredetileg két pasi játssza, de mivel eleve abszurd darab, ennek nincs is jelentősége)

Karinthy Ferenc: Bösendorfer (a női szereplő idős nő, a férfinak pedig sok-sok különféle karaktert kell eljátszania)

Karinthy Ferenc: Dunakanyar (ez is lehet két fiatal, egy presszósnő és egy betérő vendég, két egyenrangú szerep)

Szakonyi Károly: A hentes

2015. júl. 24. 12:39
 3/4 A kérdező kommentje:
szia, nagyon szépen köszönöm!!! rengeteget segítettél! a becket darabot már én is néztem, de abban több szereplő is van. ettől függetlenül köszi még egyszer, nagyon hálás vagyok!!
2015. aug. 15. 11:32
 4/4 Albertinka válasza:

Megírod, ha sikerül színre vinni az előadást?

Ha publikus lesz, akár meg is nézném. :)

2015. szept. 26. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!