Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan írsz fanficet?

Hogyan írsz fanficet?

Figyelt kérdés

Ha egy több felyezetes valamit írsz, akkor hogyan tervezel?

tervezel egyáltalán?

Kapásból online írod, vagy vördbe?

Újranézed az epizódot emiatt vagy átolvasod azt a pár felyezetet?

Mennyire fontos a kritika?

2015. máj. 14. 10:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyfejezes vagy ha nem, egy pár fejezetből álló rövid történet az én műfajom, ha fanficről van szó.

Általán előtte megpróbálom minél jobban megismerni a világot, amihez fanficet készülök írni, és szeretem olyannak írni, stílusban mind a világ törvényeinek követésében, mintha az eredeti író vagy forgatókönyvíró tette volna. Én például nem szeretem a homlokegyenest ellentmondó fanfictionöket, pl: Draco-Hermione.

Sokszor papírra írom először, mert nem mindig vagyok gépközelben, de akkor is begépelem Word-be. Ami egy sima fanfiction-nél nehezebb, az a crossover, mert akkor már két vagy több világ törvényeire kell ügyelnem. Például egy Harry Potter-Percy Jackson történet nagyon sok átgondolást kíván. Télen írtam egy HP-ficet, és előtte elolvastam mind a hét kötetet meg két kedvenc fanficíróm pár fejezetét is.

A kritika hasznos, főleg, ha felhívják a figyelmemet az esetleges hibákra.

Szerintem kritikára neked is szükséged van, az én kritikám pedig, ügyelj a helyesírásra, mert a kutya se szeret olyan fanfictiont olvasni, ami hemzseg az olyan szavaktól, mint "felyezet" vagy "vörd".

2015. máj. 16. 13:06
 2/3 A kérdező kommentje:
Angliában élek, és angolul szoktam írni. A magyarba időnként beletörik a bicskám :P
2015. máj. 16. 17:56
 3/3 anonim válasza:
Én folytatásos történetet írok, lassan felépítve azt a kis univerzumot, amiben a történet játszódik. (mert nem az eredetit akarom másolni, hanem csak alapul veszem). Most lesz kész az első trilógiám, összesen kb 220 oldal lesz, Word-ben gépelve.
2015. máj. 21. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!