A kérdésem egyszerű, de mégse találtam rá választ. A neten se. Mi a különbség a DIPA és a PIPA rajzkartonok között?
hol találtál olyant, hogy PIPA?
műszaki ember vagyok, valaha dipára rajzoltam, de pipáról még nem hallottam
A kollégiumi írószer boltban. Engem is meglepett, hogy van több fajta is, és lányos zavaromban meg se kérdeztem.
Egyébként webshopokban is találtam, de ott se írtak semmit.
Ránézésre talán annyi, hogy simább a felülete, de ezt most így nem tudnám biztosra mondani.
szerintem azt hitték a pipások, hogy náthás a dipa szállítója :)
komolyabb papírkereskedők oldalán dipára van találat, pipára nincs :)
egyébként nem szerettem annyira a dipát, mert a nagyon sima felülete miatt elég vékony volt, így nehéz volt nyomtalanul hántolni (tudod, amikor a tusvonalat elbacca az ember, és ívben meghajlított zsilettpengével levágja a felső - tusos - réteget ... viszont az is igaz, hogy a felülete a hántolásnál ugyanolyan sima maradt, ellentétben az akvarell-papírhoz hasonló műszaki rajzlappal, ami durvább felületű volt, és hántolásnál fényesen csillogott ) ... basszus milyen emlékeket hoztál elő
bőrpausz, vászonpausz ... pfff de régen fogtam ilyesmiket
Na igen. Ismerős az érzés, amikor az ember háromszor is meggondolja, hogy meddig is és melyik vonalat is kell kihúzni. Hajnali négykor. :D
Amúgy azt gondoltam én is, hogy véletlen elírhatták a polcnál. Van egy pár új alkalmazott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!