Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan rajzoljak jobban?

Hogyan rajzoljak jobban?

Figyelt kérdés
Letöltöttem egy rajzos alkalmazást,ami lépésről lépésre mutatja,hogy mit kell rajzolni.De én általában már az elején megakadok,amikor ellipszist,kört kell rajzolni.Nagy nehezen csinálok egy girbe gurba kört,rárajzolom az egyik oldalára az első pár lépést,na és itt van a másik gond.Az egyik oldalt még úgy ahogy meg tudom csinálni,de a másik biztos hogy teljesen más lesz.Egy másik probléma meg,hogy a méreteket nagyon nem tudom.Azt mutatja a rajz,hogy körübelül a kör feléig érjen ez a vonal meg az a vonal,azt még meg tudom csinálni,de ha jobban belemerülök a rajzolásba,elfelejtek erre ennyire figyelni,és ebből is baj van.Megpróbáltam a gyakorlós módszert is,hogy sokat gyakorlom,ugyanazt lerajzoltam 3-szor,de csak egyre rondábbak lettek.Hogyan rajzoljak jobban?Esetleg hasznos videókat tudnátok linkelni?Előre is köszönöm!

2015. márc. 8. 20:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Gyakorolj. Rajzolj olyan köröket. De ne csodálkozz, ha nem sikerül jobbat rajzolnod a 3. rajz után.. Az ilyen videóanyagok meg ilyesmik hasznosak, de van hibájuk. Pont ez. Aki a tanfolyamot csinálta, az nem tudja, hogy te milyen szinten tudsz alapból rajzolni, vagy azt, hogy milyen gyorsan fejlődsz. Ha észreveszed, hogy nem tudod olyan szinten végrehajtani a feladatot, mint ahogy kérik, akkor gyakorold.

Rajzolj köröket. Kicsit, nagyot, közepeset, ellipszist is rajzolhatsz, és minden ilyesmit. Úgy egy hétig rajzolgass naponta legalább fél órát köröket, és (remélhetőleg) a hét végére már tudsz egy megfelelő kört vagy ellipszist rajzolni.

Másik megoldás a körző.

Remélem segítettem. :)

2015. márc. 8. 21:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát igen, ne háromszor, hanem háromezerszer rajzold le, vagy addig, amíg nem megy.

A körző nem butaság, vagy egy pénzdarabot körberajzolsz mintának, aztán próbálod a méretét és a szabályosságát utánozni, szabad kézzel is.

Ha van egy nyomtatód, meg egy vektoros rajzolóprogramod, akkor azzal kinyomtathatsz egyszerű mintákat, egy szabályos, majd egy elnyújtott and, dollár, paragrafus jel, aztán ezeket próbálod, vagy később egy arc néhány stilizált vonását, amit a programban rárajzolhatsz egy bitmapos képre és kinyomtatod, de csak a programban könnyen szabályossá tett vektoros vázlatot és ezt utánozod, illetve köré rajzolod a fejet.

Utánozni, kiegészíteni ezt gyakorold, meg aztán olvass rajziskolákat, amikben vannak a fejlődési szakaszokhoz rendelt feladatok és a technikákat segítő praktikák.

2015. márc. 9. 13:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2015. márc. 9. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!