Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Érdemes lenne-e karaktermásolá...

Érdemes lenne-e karaktermásolással foglalkozni? Valaki venne-e?

Figyelt kérdés

Ritkán van pár magán megrendelésem, de gondolkoztam rajta alkalmi munkaként foglalkoznék vele.

Nem tudom vagyok e olyan szinten, hogy lehetséges legyen, és hogy mennyit érnek, egyáltalán érdekeli e manapság ilyesmi az embereket?

[link] (50cmx70cm-es)

2015. febr. 18. 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Jól néz ki a kép.Próbáld meg.
2015. febr. 18. 12:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Tényleg jól néz ki, de szerintem egyedi karaktertervezéssel többre mennél. Az már alapból magában hordja a másolást is, de kiegészül az egyediséggel, amire még nagyobb szükség van. Másolással alig-alig jutsz valamerre, és komoly munkákat nem is fogsz kapni, elvégre a szerzői jog... Viszont ha élőszemélyekről készítenél rajzot, az már megint más dolog.

Tehát, amire ki akarok lyukadni, hogyha tényleg csak hobbinak gondolod, akkor persze, rendben van, jó a munkád. De csak ennyi, ne számíts többre: a copy ma már életképtelen. (Kivéve egy-két szakma, pl. a műmásolás.)

2015. febr. 18. 13:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nem erősségem a magamtól való rajzolás és arra időm sincsen. Másolni viszont szeretek. :)

Köszönöm az őszinte véleményt. A szerzői jogokat meg nem hinném, hogy sértem, mert reprodukciónak minősül.

2015. febr. 18. 13:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Esetleg a számítógépes tervezésben lehetne hasznát venni, amikor egy kész grafikát kell például lemodellezni, akár 3D-ben. Ha belefolynál a számítógépes grafikába, ott talán tudnád kamatoztatni a rajztudásod.
2015. febr. 18. 18:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Esetleg még képhamisítás... :))
2015. febr. 18. 18:14
 6/7 Prym ***** válasza:
a színeket nagyon jól kezeled és az arányok is rendben vannak úgyhogy nem látom miért ne próbálnál meg saját ötletet megvalósítani.de pl elég ha azzal kezded hogy egy meglévő karakteren átvariálsz valamit és akkor aztán magadtól is megpróbálhatnál valamit alkotni :) engem érdekelne :) és az se lenne baj ha félbehagyod, majd máskor foglalkozol vele, amikor kedved van hozzá. Én így vagyok ezzel :)
2015. febr. 21. 19:16
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A 4-esnek meg csak annyit: Jártam elektro grafikára kemény 3 félévet; többet tanultam itthon 1 óra alatt, mint 3 félév alatt valaha az iskolában... Szép dolog a photoshop meg az illusztrátor csak szakmai gyakorlatot nem tudtam szerezni, a suli nem adott amellett hogy nem is tanítanak, így lehetetlen elhelyezkedni... Ha mégis annyit most is megkeresek kevesebb munkával :)

Ezért marad a hagyományos grafika, mint hobbi :) De köszi mindenkinek most is egy megrendelésen dolgozom. :)

2015. febr. 23. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!