Miért tartják szinte ma már a kultúra egyik forrásának a médiát és miért kezdtek el a történelemtanárok foglalkozni a realityk-kel? Miért meghatározó jelenségek, idolok a tévé által sztárolt emberek?
Figyelt kérdés
Az is hozzátartozik ehhez a kérdéskörhöz, hogyan tudjuk ignorálni a kiáradó szemetet. Szinte nem is tudunk úgy létezni, hogy ne vegyünk róluk tudomást, de soha nem fér a fejembe, hogy miért tartozik most már a kultúra részéhez Majka és a többiek és miért tekintenek a nők rá férfiidolként. Ez egy borzalom. Csak azért jelenítettem meg itt ezt a kérdést, mivel engem döbbenettel tölt el, ami folyik ma a médiában és határozottan elzárkózom előle. Remélem van még rajtam kívül is ilyen.2014. dec. 9. 17:29
1/2 anonim válasza:
Azért, mert a kultúra része a szubkultúra is, nem csak a magaskultúra. A reality-k kifejezetten a szubkultúrába tartoznak.
2/2 anonim válasza:
Mondok egy példát. Én szeretek olvasni a könnyűzene történetéről. Benne vannak olyan személyek is, akik nem sokat tettek le az asztalra, csak a külsejükért szerették őket (igen, a tévhittel ellentétben ilyenek régen is voltak). Egy ismerősöm egyszer megkérdezte, ilyesmi miért van benne. Azért, mert a történet része. hatással volt az emberek ízlésére, a zeneiparra stb. Nem azért, mert mindig érték. Ugyanez igaz arra is, amit kérdezel. Tehát nem a kultúra mint kulturáltság része, hanem a kultúra része olyan értelemben, hogy milyen az adott korszak, mit lehet tudni róla. Ha valaki 100 év múlva kutatja majd a korunkat, Majka fontos adat lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!