Írtam egy rövid novellát. Mi a véleményetek? Folytassam?
Itt rendes tördeléssel elérhető: [link]
Nem írtam eddig, de most valahogy belelendültem. Kérdés, hogy egyáltalán jó-e, érdemes-e folytatni ezt, vagy béna az egész és hagyjam a francba?
(be akartam ide is szúrni, de a káromkodásszűrő nem engedte)
Ha élvezed, ne hagyd abba :)
Fejlődni mindig és mindenhonnan lehet.
Ezt ne folytasd, mert ez kész. :) Illetve a "rövid" nem is olyan rövid, mert van benne egy csomó olyan rész, amit egy az egyben ki lehetne dobni, nevezetesen az általánosítások (az "Általánosságban elmondható" kezdetű mondatok, és ami utána jön). Például nem kell informálni az olvasót a négyeshatosról, ismeri mindenki a tömegközlekedést, ha valami csoda folytán mégsem, még mindig van egy rakás ismerőse + média, ahonnan ezt tudhatja. Ugyancsak nem kell minősíteni a nem dolgozó, de valahogy mégis gazdagokat, a sznobokat, a hülye osztálytársakat, sőt talán ennyire a főhőst sem. Egy buszos randi erejéig talán nem is akarunk ennyit megtudni róla, a történetre nagyobb hangsúly helyeződik, mint a karakterre. A leírás neked jó infó lehet, ha fel akarod használni más műveidben is, de ez a szituáció olyan, hogy jobban érdekel a trolin történő esemény, minthogy kicsoda-micsoda ez a fószer, akiről fél perce még azt sem tudtam, hogy létezik.
A lényeg, hogy minél több cselekményt írj, és minél kevesebb magyarázatot.
De maga sztori jó, és a záró mondattal kerekké is válik.
A párbeszédeket nem idézőjelbe írjuk, hanem gondolatjelek közé.
Eléggé terjengős!
Amit tudnod kell a novelláról, hogy a cselekmény benne a lényeg. A szöveg attől válik novellává. Valamint csattanó is kell, hogy legyen a végén.
A leirástól épp a cselekmény különbözteti meg... ! Erre ügyelj, és a novellából kerüld a nagy terjengős leirásokat!
Köszönöm szépen a kritikákat! :)
Szerintem is túl hosszú lett a leírós rész, próbálok majd rajta csökkenteni. Cselekményt már nem raknék bele, szerintem ennél több nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!