Fatáblára (tömbösített fenyő) milyen színtelen alapozást tudtok ajánlani olajfesték alá?
Kedves Kérdező!
Tömbösített fenyőtáblára ált. fehér alapozót használtak a régmúltban (ld. az ikonok alapozását) v és manapság a gessót. Nem indokolt az átlátszó alapozás olaj alá. Ha akrillal dolgoznál, mondanám, használj vizes bázisú parkettalakkot.
Jó kreatívkodást!
Üdv R.
szia,
sajnos a fatapasz "átvonja" a felületet(gyakorlatilag olyan mint a falon a glett - csak ez vékonyabb.)
Ez egy pórustömítésre szolgáló tapasz - nem ez kell neked szerintem.
Csiszold meg finom csiszolópapírral a fafelületedet - portalanítsd le, majd lenolajjal vond be - vékonyan.
Ebben az esetben nem fehér lesz az alapod, hanem "áttetsző" - tehát látszódni fog a fa mintázata.
Esetleg többször is áthúzhatod olajjal - hagyni kell rendesen megszáradni.
Ha akrillal festek, én ugyanezt teszem csak esetenként(ha fehér háttérre van szükségem) vékonyra hígított fehér alapozóval(egyszerű fehér alapozó - pl. supralux) áthúzom az egészet.
Ha megszáradt megint csiszolom - egészen óvatosan.
Persze ez csak az én személyes véleményem - gondolom ezt is többféle képpen lehet csinálni...
üdv/Bone
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!