Lidl olajfesték. Vélemények, tapasztalatok?
Már nem azért, de ami vízbázisú, az már nem olajfesték. Ami hasonlít rá, az az akril, és az vízbázisú.
Nekem még semmi problémám nem akadt egy hiper-szupermarketes festékkel sem, elég olcsón is adják őket, pláne iskolakezdéskor.
Nos igazából van egy újfajta festék,ami vízzel oldható és olaj,de nem túl jó szerintem.
Lassan szárad, lassabban ,mint a sima olaj. Gondolom azért találták ki,hogy aki nem bírja az oldószerek szagát,de olajképet akar csinálni legyen rá módja.
Idroil néven fut ez a dolog.
Szóval meg kell nézni pontosan milyen is:)
Egyébként az olcsóbb festékekre az a jellemző,hogy kevés valódi színanyagot tartalmaznak,ez csökkenti a köztes színek számát és nem lesz olyan intenzív egyik szín se.
Köszönöm a válaszokat! :)
Első: Ismerem az akrilt, de amiről beszélek az más. Létezik már ilyen olajfesték, művészllátókban is kapható. ELsősorban kezdőknek ajánlják. [link]
Az akrillal tudok is bánni, de az olajat még nem próbáltam ,viszont érdekelne. Sajnos nem engedhetem meg magamnak hogy márkásabb (több tízezer ft-os) festékekkel próbálkozzam, ezért kértem ki a véleményeket. :)
Lild akrilfestéket használok, ami bevált. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!