Főként ma élő fiatalok (15-25 között) de akár felnőttek ha feladatként kapnátok, hogy írjatok az adott korról, a mai Magyarország égető problémáiról mit írnátok vagy világméretű problémákról?
19 éves fiú vagyok.
Demográfiai válaságról írnék. Ebbe belatartozik:
-kivándorlás
-alacsony gyermekvállalás
-társadalom elöregedése
-sokszor olyan családok vállalnak sok gyereket, akik (kultúrálisan, anyagilag, szociálisan, higiéniailag meg minden értelemben) primitíven élnelk
-asszimiláció határon túl
OFF:
Na meg az is nagy gond, hogy az egyetem legcsinosabb lánya nem szeretne a barátnőm lenni :)
Bizalmatlanság, alkalmatlanság, és sebezhetőség.
Sok ember alkalmatlan egy feladat elvégzésére és sok esetben lehetőséget sem kapnak a fejlődésre vagy éppen visszaélnek a képességeikkel és hatalmukkal.
A legnagyobb gond az emberek gondolkodásában és hozzállásában van, amely valamennyire az oktatással lehetne segíteni. Illetve az oktatás feladata volna olyan embereket kitanítani, akik alkalmasak a munkára.
Nem mondom hogy mindenképpen az volna a legjobb, ha mindenki magának termelne vagy kisebb egységekre bontanák az országot. Azt sem mondom, hogy az alulról felfelé irányítás minden esetben jobb és demokratikusabb, hiszen ez a társadalom tagjaitól függ.
Egyáltalán nem arra akarok utalni, hogy dolgozni kell mint a hülye és robotolni.
Úgy gondolom, hogy irracionális mutatóknak és terveknek akarnak megfelelni az emberek, melyeknek nem a jólét a célja.
Ha rajtam múlna az élelmiszereket nem adóztatnám, a segélyeket pedig sokkal több feltétlhez kötném és a minimálbéreket növelném inflációval együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!