Hogyan sikerült? (lent)
Most írtam a felsőbb hatalomról ezt a rap számot és kiváncsi lennék a véleményekre,hogy érdemes lenne energiát fektetnem ebbe a műfajba,mert egyébként nagyon megfogott az egész Hip-hop kult.
Egy a héthez arány vagy hét az egyhez
teremtés sztori ő is egy hét alatt tervez
vedd be a tervbe,ő nem hagy soha cserben
cserjék között a nőddel vagy épp bratyizol egy hőssel
Ha egyedül vagyon utadon ő lesz aki el főldel
Ha Őszinte vagy puskacső a fejeden nem dörren
Ő benned él te meg benne keresed a megnyugvást
ami benned egy vár kifele csak egy képmontázs
Lehunyod a szemed előtted a régi sziget
A szentírás parancsolataiból elő jönnek a régi színek
Még ha biblia nem is mindenhol hiteles
És nem imádkozol mindennap egy fűzér tizedet
Keresd Istent a művészetben a társadban vagy zenében
Identitás a hét vezérétől a hét vezérének vagy hét vezérben
mely dolog is fentről adatott,hogy a hazának élsz
Nem véletlen,hogy ide születsz,itt halsz,itt örülsz és itt félsz
Ha lépsz innen akkor is a tri-color benned
Távol szűzanya hazájától,mint egy feltépett sebhely
Hazafias.
De ki az a szűzanya? :-D
Mária nem maradt szűz, és magyarország nem az övé. :-D
Sirály! Én mondjuk nem ilyen számot írtam volna, ennél hagyományosabb és univerzálisabb vagyok vallási téren, de a saját műfajában a Te gondolataidat jól kifejezi.
Egyébként meg Mária örökszüzességére számtalan utalás van a Bibliában, és Szent István államalapító királyunk tényleg az Ő oltalmába ajánlotta az országot, a Biblia meg akkor marad hiteles, ha a mi hitünk is hiteles, mert mindig a gyenge hitűek kezdenek el benne kételkedni, de most itt nem ez a téma.
Így esetleg a "Még ha biblia nem is mindenhol hiteles, És nem..." részt erre cserélném: "És látod, a Biblia mndenhol hiteles, Bár nem..." :)
A végét viszont nem igazán értem, és a "benned"-re úgy mondani a "sebhely"-t, hogy az ramnek hasson profi rappert szükségeltet, esetleg az utolsó soron még agyalnék... De az már az én rappem lenne és nem a Tiéd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!